banner298

banner194

Odupazarı ile TEGV'in organizasyonunda eğlenceli şenlik

Odunpazarı Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliği ile açılan yaz okulu, 24. Yaz Etkinlikleri Kapanış Şenliği ile sona erdi.

ESKİŞEHİR 02.08.2022, 14:15
Odupazarı ile TEGV'in organizasyonunda eğlenceli şenlik

Çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi için Odunpazarı Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği ile açılan yaz okulu, 24. Yaz Etkinlikleri Kapanış Şenliği ile sona erdi. TEGV Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilen şenlikte çocuklar, gün boyu oyunlar oynadı, resimler çizdi ve deney yaptı. 

Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliği ile çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi ve eğlenirken öğrenmesi için açılan yaz okulu, 24. Yaz Etkinlikleri Kapanış Şenliği ile sona erdi. TEGV Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirilen şenliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çocuklar ve velileri katıldı. Gün boyu oyun ve sanat etkinliklerine katılan çocuklar, şenliğe bilim istasyonları ile destek veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi personelinin birbirinden ilginç deneyleriyle bilimin eğlenceli yüzünü görme; Masal Şatosu istasyonuyla masalın hayal dünyasını el sanatları aktivitesiyle yaratıcılığa çevirme fırsatı buldular. 

Şenlikte konuşan Başkan Kurt, TEGV ile Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezlerinin ortaklaşa düzenlediği ve 4 hafta süren yaz okulunda emek veren tüm eğitim gönüllülerine teşekkür etti. Çocukların iyi bir eğitim almasının en önemli görevleri olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Bunu da demokratik kitle örgütlerinin denetiminde ve öncülüğünde gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliğinin güz döneminde de devam etmesini umuyorum. Biz çocukları ve kadınları mutlu bir Odunpazarı istiyoruz, bunun için de her türlü çalışmayı yapıyoruz. TEGV bizimle işbirliğine devam ettiği sürece, iş birliğimizi sürdürmeye hazırız. Tüm çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. Burada öğrendikleri ile tatilde çok daha yararlı işler yapacaklarına inanıyorum” dedi. 

“İŞBİRLİĞİ İLE DAHA ÇOK ÇOCUĞA NİTELİKLİ EĞİTİM DESTEĞİ VERDİK”

Odunpazarı Belediyesi TEGV işbirliğiyle daha çok çocuğa nitelikli eğitim desteği verdiklerini söyleyen Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi Yöneticisi Serpil Öztürk, “Emeği geçen Odunpazarı Belediyesi ve Halk Merkezleri başta olmak üzere, desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Masal Şatosu, personelimiz, veliler, gönüllülerimiz ve çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Kış etkinliklerimizde ortak çalışmalarda buluşmak üzere iyi tatiller diliyoruz” diye konuştu. 

ÇOCUKLARLA OYUN OYNADI

Başkan Kurt, konuşmaların ardından şenlik alanını gezdi. Etkinliklere katılan çocuklara oyunlarda eşlik eden Başkan Kurt, çocuklarla hem oyun oynadı hem de sohbet etti.

4 hafta boyunca haftanın 3 günü gerçekleşen etkinliklere, 30 gönüllünün desteği ile 500 çocuk katıldı. Katıldıkları etkinlikler ile kendini tanıma ve yeteneklerini keşfetme fırsatı yakalayan çocuklar, gündelik hayattaki malzemelerle değişik objeler ve sanatsal çalışmalar yaptılar. Çocuklar, yaz tatili boyunca TEGV Yaz Okullarında dolu dolu bir yaz tatili geçirip hem eğlendi hem de pek çok yeni bilgi öğrendi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@