Pervin Töre'den heyecan yaratan proje: Milli Eğitim Bakanı bekleniyor!

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Özel Eğitim Kampüsü projesinin başlatılması için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i Eskişehir’e davet etti...

ESKİŞEHİR 04.07.2022, 17:25 06.07.2022, 15:46
Pervin Töre'den heyecan yaratan proje: Milli Eğitim Bakanı bekleniyor!

Kanal 26 ekranlarında, Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, hayalindeki özel eğitim kampüsü projesinden yaz okuluna, tarımsal kalkınma konusundan kamu kurumları ile ilişkilere kadar pek çok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer Beyefendiyi ve ekibini Eskişehir’e davet ediyorum. Çünkü sayın bakanım gittiği illere çok büyük yatırımlar veriyor. Biz de bir an önce Eskişehir halkı ve eğitim camiası olarak Eskişehir’imize müjdeler vermek üzere davet ediyoruz” diyerek Bakan Özer’e çağrıda bulunan Pervin Töre, hayalindeki projeyi açıkladı. Töre, şu ifadelere yer verdi:

‘MİLLİ EĞİTİME AİT 100 DÖNÜM BİR ARAZİ BULDUM’

“Bakanımız buraya geldiğinde neyi talep ederim? Benim en büyük hayalim bulunduğum illerde özel eğitim kampüsleri yapmak. En büyük hedefim bu. Bakın ben sayın bakanım gelmeden bunun hazırlığını yaptım. Bakın milli eğitime ait olan 100 dönüm bir arazi buldum. Özellikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, 2023’te ben bu kampüsü Eskişehir’e istiyorum. Biliyorum ki sayın bakanım da bunu çok önemsiyor. Bunun da bir nedeni var. Çünkü Anadolu Üniversitesi özel eğitimde Türkiye’de marka üniversitelerden bir tanesi. Benim çalıştığım diğer illerde Anadolu Üniversitesi’nin özel eğitim hocalarından hep katkı alırdık. Ben bu ile gelmişken burada çok büyük bir farkındalık yaratmak istedim. Özel eğitim kampüsünde pek çok model oluşturarak, velilerinde yararlanabileceği, orada aynı zamanda tarım alanlarının, ileride bu çocuklarımızı çeşitli sektörlere hazırlayacağımız alanlar… Biz bunu hazırladık. İnşallah bakanımdan bu müjdeyi alırız. Aynı zamanda bu kampüsümüze üstün yetenekli çocuklarımızı da almayı planlıyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımız olduğu gibi üstün yetenekli çocuklarımızın da ihtiyacı var. Bilim Sanat Merkezimiz biliyorsunuz Odunpazarı’nda çok sıkışık bir alanda hizmet veriyor, bu merkezi de oluşturacağımız kampüs içine almayı düşünüyoruz. Çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda, modern, teknolojinin üst düzeyde kullanıldığı laboratuvarlar yaparak, öğrenme ortamları oluşturarak iyi bir eğitim kampüsü oluşturmak istiyoruz. Bu hayalimizi inşallah sayın vekillerimiz aracılığıyla da sayın milli eğitim bakanımıza iletmiş olalım. Yani kısacası bakanımız gelmeden biz projemizi ve yatırım planımızı hazırladık. İnşallah bakanımızdan bu sözü almış olalım.”

‘EOSB’DEKİ OKULUMUZ BİZİM GURURUMUZ’

Eskişehir’deki odalarla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sağlıklı bir iletişim kurduğunu da kaydeden Töre, “Ben geldiğim günden itibaren bunu yüreğimle ve samimiyetle söylüyorum; gerek Eskişehir Ticaret Odası’yla gerek Eskişehir Sanayi Odası’yla gerek Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’yle (EOSB) çok sağlıklı bir iletişim kurduk ve iş birliği yapıyoruz. Her bir kurumumuzun temsilcilerine içten teşekkür ediyorum. Özellikle Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılan okula dört kere gittim ve inceledim. Türkiye’ye model olan bir okul olduğunu söylemeliyim, EOSB’deki okulumuz da bizim gururumuz” dedi.

SANAYİ ODASI’NDAN ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

Eskişehir Sanayi Odası’nın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesine burs desteği verdiğine de vurgu yapan Pervin Töre, “Size bir müjde vereyim. Biz tarım alanında bu sene Sarıcakaya ilçemizde bir tarım lisesi açtık. Bir de Mahmudiye Hamidiye’de bir tarım alanımız var. Biz bu tarım alanlarına öğrenci kaydedeceğiz. Ve bu okullar pansiyonlu, onu da belirteyim, Eskişehir’in her bölgesinde çocuklarımız buraya kayıt yaptırabilir. Bakın dünya akıllı tarıma yöneliyor. Bizim çocuklarımız da bu yönde en üst düzeyde eğitilmeli. Bu noktada hemen Eskişehir Sanayi Odası yönetimi bu işe el attı ve dedi ki: Bu okulları seçen her öğrenciyi biz eğitim öğretim boyunca destekleyeceğiz ve ayda 300 TL burs vereceğiz. Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’a, yönetim kurulunda görev yapan herkese ben tüm eğitim camiası adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu çocuklarımızı sahiplenmeleri çok önemli. Ayrıca bir de Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. Sarıcakaya Belediyesi, çocuklara, 30 dönüm yer tahsis etti. 30 dönüm yerde her çocuğa 1 dönüm düşüyor ve o kullanım meslek liselerinin döner sermayeleri oluyor. Çocuklar burada kendileri ekip biçecekler oradan edilen gelirler kendi okul masraflarında kullanılacak. Bu uygulama Türkiye’de ilk. Bakanlık da bizim Eskişehir modelini alarak diğer illere uygulamaya başladı” diye konuştu.

OKULLAR EKMEK VE SİMİT ÜRETECEK

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okullarda ekmek üretiminin başlayacağının da duyurusunu yaptı. Töre, “Gazi Anadolu Lisesi kimya atölyesi kurdu. Artık Eskişehir’deki tüm okullar buradan alışveriş yapacak. İhtiyacı olacak sıvı sabunu, kolonyayı, yüzey dezenfektanını, el dezenfektanını bu okulumuz üretecek. Ve bu okul 28 Temmuz’dan itibaren üretime başlayacak. Her okul bir fabrika mantığındayız. Ben müdürlerimize şunu söylüyorum: Ben sizi okul müdürü olarak görmüyorum siz bir işveren olarak çalışacaksınız. Bu noktada ilk hedefimiz okullarımızda ekmek fabrikası kurup ekmek ve simit üretiminin yapılması. Bunun da hazırlıkları başladı” ifadelerine yer verdi.

ÖZEL EĞİTİM OKULLARI İLK KEZ YAZ DÖNEMİNDE AÇIK OLACAK

Pervin töre yaz kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada ise, yaz kursları ile DYK’lerin yanı sıra bu sene ilk kez özel eğitim okullarının da yaz döneminde açık olacağını, taşımalı eğitim ücretinin de bakanlık tarafından ücretsiz karşılanacağını, işitme engelli öğrenciler için de bir lise sınıfı açıldığını kaydetti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@