banner298

banner194

Recep Taşel ile Hüseyin Özcan aynı panelde!

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu tarafından Recep Taşel, Hüseyin Özcan, Levent Baştürk ve Serhan Yücel'in katılacağı panel düzenlenecek

ESKİŞEHİR 21.10.2022, 12:38 21.10.2022, 12:52
Recep Taşel ile Hüseyin Özcan aynı panelde!

Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu (AHPADİ) tarafından Recep Taşel, Hüseyin Özcan, Levent Baştürk ve Serhan Yücel'in katılacağı 'Demokrasi için Demokrat Yurttaş Gerek' isimli bir panel düzenlenecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan AHPADİ Sözcüsü Selin Özdemir, şu ifadelere yer verdi:

Selin Özdemir

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen ancak esasında demokrasiye ket vuran, tek adam yönetimine Türkiye’yi mahkum eden,başta demokrasiolmak üzere ülkemizin sürüklendiği bu kötü gidişat; ne yazık ki halkımızı karamsarlığa, ümitsizliğe sürükledi.

Bu kötü gidişatın korkusu içinde ise bizler;haksızlığa ve zulme karşı sessiz kalmaya, hakkımızı aramamaya, yapılan hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin hesabını sormamaya alıştık, alıştırıldık. “Benim tek oyum neyi değiştirecek”yanılgısı içinde demokrasinin gücünü unuttuk ya da devlet yönetiminde egemen olanın millet olduğu bizlere unutturulmaya çalışıldı.

Ancak, Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millette olduğunu vurgulayan ulu önder Atatürk’ ün de önemle üzerinde durduğu üzere; “Yöneticiler, iktidara saltanat sürmek için değil, millete hizmet için getirilmişlerdir. Ulusa karşı olan görevlerini kötüye kullandıkları takdirde, şu ya da bu biçimde ulusal iradenin kendi haklarında vereceği kararla karşılaşırlar. Ulus tarafından, ulus adına devleti yönetmeye yetkili kılınanlar, gerektiğinde ulusa hesap vermek zorunda olduklarını bilmelidirler…"

Bugün Türkiye’ yi yönetenler, Türkiye’ yi bu kötü gidişata sürüklerken halkın egemen güç olduğunu unutmuş, iktidarlarını sürdürebilmek adına hukuk ve adalet sistemini ellerinde bir maşa olarak kullanmış ve kullanmaktadırlar.

Fakat, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bir kez daha hatırlayarak, bugün demokratik bir Türkiye’ nin inşası için gerekli olan tek ve en önemli şeyin, bilinçli ve demokrat yurttaşlar olabilmekten geçtiğini biliyoruz.Demokrasinin ve milletin egemenliğinin gücünün farkındayız.

Türkiye’ nin geleceği üzerinde söz sahibi olacak, demokratik usullerle devleti yönetecek olanı belirleyecek, devlet yönetiminde görevini kötüye kullananların hakkında gerekli kararı verecek ve haksızlıkların, hukuksuzlukların, yanlışların hesabını soracak da yine Türk ulusu olarak bizleriz.

Bu düşüncelerle; 22 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 14.00 de, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda, CHP İl Başkanı Sayın Recep TAŞEL, Demokrat Parti İl Başkanı Sayın Hüseyin ÖZCAN, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Sayın Levent Baştürk ile Bilecik Şeyh Edepali Üniversitesi öğretim elemanı Sayın Serhan YÜCEL’in konuk olacağı, siz değerli Eskişehir halkının zengin katılımlarıyla gerçekleşmesini ümit ettiğimiz “DEMOKRASİ İÇİN DEMOKRAT YURTTAŞ GEREK” adlı söyleşi programımıza tüm Eskişehir halkını davet ediyor, saygılarımızı sunuyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@