Satrankız Şehitliği bakımsızlıktan tanınmayacak hâlde

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Satrankız Şehitliği'nin bakımsızlıktan tanınmayacak hâle geldiğini belirtti.

ESKİŞEHİR 26.07.2022, 14:36
Satrankız Şehitliği bakımsızlıktan tanınmayacak hâlde

Toptaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sakarya Meydan Muharebesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna zemin hazırlayan en önemli savaşlardan bir tanesidir. Çok çetin geçen Sakarya Meydan Muharebesi’nde ağır yenilgiden sonra kaçan Yunan askerleri 04.09.1921 tarihinde, dönüş yolunda ilçemizin Yenice mahallesine bağlı 9 km uzaklıktaki Satrankız yaylasında kadın ve çocukları korumaya çalışan ve karşı koyan halka ateş açarak, çeşitli zulümler uygulamışlardır. 

Bu acımasız insanlık dışı katliam sonucunda, Basırlı Ali Çavuş, Teke Mustafa, Kelemmi Süleyman, Hamit Çavuş, Gırkız Mehmet, Molla Hüseyin kurşuna dizilerek şehit edilmişlerdir. 

Vatandaşların girişimi ile Kültür Bakanlığı şehitlerimiz için kabirleri üzerine anıt mezar yaparak, çevre düzenlemesi ile birlikte şehitlerimiz sayısınca bayrak direği dikmek suretiyle özgürlüğümüzün simgesi Türk Bayraklarının dalgalanması sağlanmıştır. 

Ancak yıllar sonra bu şehitlik bakımsızlık ve ilgisizlik nedeni ile yabani otlar ve dikenler tarafından girilemez olmuş, direklerde dalgalanan bayraklar yok olmuş adeta şehitlik viraneye dönmüştür. Şehitlerimize gösterilen bu vefasızlık bizleri derinden üzmüştür. 

ŞEHİTLERİMİZ VATAN UĞRUNA KENDİLERİNİ FEDA ETMİŞ ASLA UNUTMAYACAĞIMIZ, UNUTMAMAMIZ GEREKEN KİŞİLERDİR. 

​Vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimiz için yapılan bu şehitliğin en kısa sürede çevre temizliği yapılmalı, boş kalan yedi direkte Türk Bayrağı göndere çekilerek dalgalandırılmalı ve şehitlerimizin ruhları şad edilmelidir. Ayrıca bu şehitliğe giden yol asfaltlanmalı ve yön levhası dikilerek vatandaşlarımızın şehitlerimizi ziyaret ederek hayır duada bulunmaları sağlanmalıdır. Bu cennet vatanın bize kazandırılması sırasında ve korunmasında canını feda eden tüm şehitlerimiz unutulmamalıdır." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@