Şehir Hastaneleri kamulaştırılmalı

Sol Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öztürk, Şehir Hastaneleri ile ilgili açıklama yaptı.

ESKİŞEHİR 30.06.2021, 13:57 30.06.2021, 14:15
Şehir Hastaneleri kamulaştırılmalı

Sol Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öztürk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"AKP; ülkenin varlıklarını, halkın mallarını, derelerini, kıyılarını özelleştirerek yerli ve yabancı yağmacılara peşkeş çekmeye devam ediyor. Şimdi de sıra, 15 yıllık hayalleri olduğunu söyledikleri şehir hastanelerine geldi. 

İstanbul Başakşehir, Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa Şehir Hastanelerinin işletmesi Danimarkalı emperyalist tekel ISS’ye satıldı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şehir hastaneleri için 15 yıllık hayalim diye övünüyordu. Böylece hayallerinin bu ülkenin kaynaklarının emperyalist tekellere verilmesi olduğu da ortaya çıkmış oldu. 

Söz konusu 5 Şehir Hastanesi’ni Danimarkalı şirkete satan Rönesans Holding ise AKP'nin yağmacı müteahhit çetesinin bir üyesidir. Hastanelerden HES’lere kadar pek çok alanda etkin olan bu şirketin, Cumhurbaşkanlığı Sarayında da imzası var. Kamunun kaynaklarına ‘çöken’ bu şirketler; bu kaynakların emperyalist tekellere aktarılmasının da işbirlikçisi rolünü üstleniyor. 

Bu satışın sadece söz konusu 5 Şehir Hastanesiyle kalmayacağı ve işletmesi verilen bu hastanelerde sunulan hizmetlerin zaman içinde halktan ilave para alımına doğru gideceği ortadadır. Asıl niyetin de zaman içinde sağlık hizmetlerinin tamamen paralı hale getirilmesi olduğu da bilinmektedir. Ancak biz diyoruz ki insan yaşamı parayla ölçülemez! 

Kamu-özel ortaklığı ile yapılan; şirketlere hasta, işlem bedeli olarak taahhüt edilen ve bütçeden para yutmada kara delik haline getirilmiş olan bu hastaneler ivedilikle kamulaştırılarak asıl sahibi olan halka devredilmeli ve parasız sağlık hizmeti sunulmalıdır. 

Hastaneler halkındır! Derhal Kamulaştırılmalıdır! 

Ancak bunu, kıblesi emperyalistler ve sermaye olan AKP iktidarından beklemek de hayaldir. Kamu mallarını peşkeş çeken çete-mafya-tarikat-rant iktidarından; ülke halkına, doğasına ve kamu varlıklarına, insani değerlere, yoksul emekçi halka ve geleceğe daha fazla zarar vermeden, hep birlikte tam da şimdi kurtulma zamanıdır." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@