Şirintepe muhtarından şok iddia: Resmi nüfus 50 bin ama 80 bin kişi yaşıyor!

Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e konuşan Şirintepe muhtarı Selami Çetin, mahalle nüfusunun güncel ve doğru olmadığını iddia etti.

ESKİŞEHİR 23.01.2024, 11:24 23.01.2024, 13:37
Şirintepe muhtarından şok iddia:  Resmi nüfus 50 bin ama 80 bin kişi yaşıyor!

MUHABİR - DİLARA ADAK

2019 yılından bu yana Şirintepe Mahallesi’nde muhtarlık yapan Selami Çetin, Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber’e konuştu. Çetin çarpıcı bir iddiayı gündeme getirerek, “Mahallemizde resmi nüfus sisteminde 50 bin yaşayan, 30 bin 486 seçmen görünüyor. Fakat benim mahallemin nüfusu 80 bine yakın. Nüfusta görünmeyen çok insan var” dedi.

Bugüne kadar Şirintepe'de ne gibi çalışmalar için ses oldunuz?

‘UĞRAŞIYORUZ UĞRAŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ’

SELAMİ ÇETİN: 2019’dan beri muhtarlık koltuğunda oturuyorum. O zamandan beri yaptığımız işler şunlar: İlk olarak PTT şubesinin mahallemize getirilmesi, ikinci olarak bankamatik getirilmesi, üçüncüsü Sumatik getirilmesi ve ikinci sağlık ocağının açılmasıdır. Spor tesisi, çocuk diş hastanesinin burada olması gibi şeyleri de şu anda başarmış vaziyetteyiz. Bu hizmetlere devam edeceğiz, devam ettirilmesi için uğraşıyoruz. Kaldırımların düzenlenmesi, yolların yapılması gibi şeyler için de uğraşıyoruz. Konteynerler da kaldırılmıştı tekrar tekrar getirdik.  Uğraşıyoruz uğraşmaya da devam edeceğiz.

Yerel seçimlerde tekrar aday olacak mısınız?

‘YARIM KALAN İŞLERİMİZ VAR’

SELAMİ ÇETİN: Evet bu yerel seçimde tekrar adaylığımı açıkladım. Nasip olursa, hayırlısıysa olsun. Tekrar adayım. Yarım kalan işlerimiz var. Onları yapmak, bitirmek için tekrar aday olduk. Bitirdikten sonra ise ne olur düzen neyi getirir neyi götürür bilemiyoruz.

O zaman şunu soralım, tekrar seçilmeniz halinde Şirintepe’de neler yapmayı düşünüyorsunuz?

SUMATİK, SU VEZNESİ, GEZİCİ PTT ARACI, BANKAMATİK...

SELAMİ ÇETİN: Bir tane Sumatik var mahallemde ama mahallem geniş 334 sokağa hitap ediyor. Nüfus sisteminde 50,000 nüfus, 30,486 seçmen gözüküyor. Fakat benim mahallemin nüfusu yaklaşık 80 bine yakın. Nüfusta gözükmeyen çok insan var. Öğrenci, vatandaş var başka yerde gözüken.  Bu kadar sokağa bir tane Sumatik yetmiyor. Bir tane bankamatik yetmiyor. Bunların çoğaltılması hedefimiz.  Trafik işini hâlâ çözemedik. Mahallemizde kazalar bol bol oluyor. Bunları biz UKOME’ye bildiriyoruz. Başaramadıklarından bir tanesi bu. Yollara gereken hassasiyeti maalesef gösteremedik. Hedefimizde 3 tane Sumatik ve 3 tane bankamatik koyulması var. Eğer başarabilirsek bankanın gelmesi de hedefimiz. Gezici PTT için aşağıya düşünüyoruz mesela mahallemizin sonundaki yere. En azından haftada 1 gün gelmesi için çabamız var. Bir de ulaşımda bir sıkıntımız var. Onu çözmeyi düşünüyoruz, uğraşıyoruz. Mahallemizin 4-5 yerinde kesişen yollarda kazaların bol olmasından dolayı trafikle ilgili bir sıkıntımız var. Bunlar için çaba sarf edeceğiz.

Belediyeye ilettiğiniz tüm sorunlarınızdan çözüm alabiliyor musunuz?

‘MAHALLENİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE HİZMET İSTİYORUZ’

SELAMİ ÇETİN: 30,486 seçmen var. Yani burası çok büyük mahalle. Biz buna göre hizmet istiyoruz. Belediyeden hizmet istediğimiz zaman, hizmetlerimiz sıraya konuyor falan deniyor ama yeteri kadar hizmet alamıyoruz. Bir Bağlar, Bahçelievler, Güllük mahalleleri kadar hizmet aldığımızı söyleyemem. Yazılarını yazıyoruz, şahıslarla veya belediye başkanı ile yüz yüze görüşüyoruz ama yeteri kadar hizmet alamıyoruz yine de.

Peki, Şirintepe Mahallesi’nin mevcut sorunları neler? Bu konuda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

‘PAZARIN TAŞINMASINI İSTİYORUZ’

SELAMİ ÇETİN: Sorunlarımızı çözülene kadar tekrar tekrar söyleyeceğim. Su veznesi yok, bankamatik ve sumatik yeterli değil. Vatandaş çarşıya gidiyor. Yaşlısı, genci, yapanı, yapamayanı var. Bununla ilgili hedeflere ulaşmaya çalışıyoruz. Noter eksikti. Çamlıca’ya götürdüler. Bir tek noter isteyen mahalle benim ve bu konuda yazı yazan da benim. Cumhurbaşkanı’na da söyleyen benim ama noter Çamlıca’ya gitti. Sonuçta orada da bir hizmet tabi ki bir sıkıntı yok. Esasen bir sorunumuz da pazarın tam mahallenin ulaşımının olduğu yerde kurulması. Bu pazar yerinin daha uygun bir hale getirilmesi veya uygun yere değiştirilmesi hedeflerimizden bir tanesi. Çünkü Pazar, tam da pazartesi günü, yoğun bir günde kurulduğundan trafik tıkanıyor. Pazarın kurulduğu yer mahallemin en büyük, en geniş sokağı. Böyle bir sıkıntımız var. Bu da hedefimizde. Eğer uygun yer olabilirse oraya taşımayı düşünüyoruz.

Mahalle sakinlerinin size en sık başvurduğu sorunlar neler, bunları nasıl çözüyorsunuz?

ERZAK KONUSUNDA ÇAĞRI

En sık olarak özellikle kaldırım, asfalt, parklarla ilgili sorunlar var. Ayrıca maddi sorunlar var yani erzak isteniyor. Mahallemin gelir seviyesi ortanın altında. Erzak konusunda aşırı derecede bir talep var. Bu konuda biraz daha hassas olunmasını bekliyoruz. Yardımseverlerin veya devletin, artık nasıl değerlendirirseniz…

Mahalle sakinlerine söylemek istediğiniz bir şey var mı?

‘NASIL BULMAK İSTİYORSAK ÖYLE BIRAKALIM’

Valla bizim istediğimiz şu, seçim 5 yılda bir yapılıyor. Oylarını kullanırken çok dikkatli olmalarını, yerinde ve uygun kullanmalarını istiyoruz. Diğer yandan sokaklarımıza çöp atmasınlar. Her yerde çöp oluyor. Çöpleri cebinde taşısın, çöp tenekesine gelince atsın. Bunu temiz bir mahalle olması açısından söylüyorum. Yani benim istediğim sokakların temiz tutulması. Yerlere sigara izmariti atılmasın, çöp atılmasın. Parklar düzgün kullanılsın. Nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakalım.

Son olarak şunu eklemek istiyorum, özellikle merkez taraflarda kiraların iyice artmasıyla öğrenci nüfusu burada daha da çok arttı. Öğrenci okula yakınlık ve kiraların biraz daha düşük olmasından dolayı burayı daha fazla tercih ediyor. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz, yorumunuz nedir?

GÜVENLİKLE İLGİLİ SIKINTI VAR

Öğrencinin gelmesinde bir sıkıntı yok. Zaten öğrencinin bölgesi ayrı, üniversiteye yakın yerlerde daha çok oturuyorlar. Fakat öğrencinin gelmesiyle bazı suçlarda artış var. Güvenlikle ilgili sıkıntı var. Yabancı maddeyle ilgili sıkıntı var. Hem iyi hem kötü tarafı var yani. İyi tarafı, iyi insanlarla tanışıyoruz. Kötü tarafı, kötüler de düzenimizi bozuyor ve hatta bizden birilerini alıp oraya götürüyor veya bizim çoluğumuz çocuğumuza zarar veriyor.

Peki halkın bu konuda size bir şikâyeti var mı?

MAHALLELİ ÖĞRENCİYLE İYİ ANLAŞIYOR

Öğrencilere alışkın mahalleli, bu konuda bir sıkıntı yok. İyi olanlarla ilgili sıkıntı yok. Şöyle söyleyeyim, mahalle sakinleri öğrenciye bir şey demez. Kafasını önünde eğer geçer. Hatta yardımcı olmak için de uğraşan aile çok fazla. Öğrenci düzgün olduğu zaman, kurallara uyduğu zaman öğrencimize faydalıyız, zararlı değil. Kurallara uymayanlarda sıkıntı var. Onlar da güvenlik güçleri ile halledilebiliyor. Polis bu konuda iyi yani sıkıntı yok.

Son sözlerinizi alabilir miyim?

‘İNŞALLAH KULAK VERİLİR’

Mahallemize gelip bizimle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. En azından gündeme getirmiş olduk.  Bunu bazı yerler duyacak, bazı yerler ilgilenecek.  İnşallah kulak verilir. İnşallah insanlarımızın mutlu olması için bir çaba sarf edilir.

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@