Sivrihisarlılar Vakfı üyeleri iftarda buluştu

Sivrihisarlılar Vakfı (SEV) tarafından iftar programı düzenlendi... Rektör Fuat Erdal ile Başkan Hamid Yüzügüllü de katıldı... Gecede beraberlik vurgusu yapıldı...

ESKİŞEHİR 17.04.2023, 12:33
Sivrihisarlılar Vakfı üyeleri iftarda buluştu

Sivrihisarlılar Vakfı (SEV) Geleneksel olarak düzenlediği iftar programını bu yıl da sürdürdü. Programa, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz ayva ve çok sayıda davetli katıldı.

Program nedeniyle konuşma yapan Sivrihisarlılar Vakfı Başkanı Bekir Kalır, şu ifadelere yer verdi:

Vakfımız sizlerin sayesinde her gecen yıl  büyüyor, güçleniyor. Güçlendikçe verdiğimiz  burs öğrenci sayısı ve meblağı artıyor. Değerli bağışçılarımızdan burs için 300 tl talep ederken üniversite öğrencilerimize aylık 450 tl hesaplarına yatırmaktayız. Önceki yılda olduğu gibi bilançobüyüklüğümüz ıstikrarlıbüyümeye devametmektedir. Bir önceki yıldaki gibi yine 2022 yılında da  %100  büyüme gerçekleşmiştir. Üye sayımızda  hergecen gün artmaktadır. Gerek depremzedeler için gerekseramazan yardım bağış kampanyamızda bağışlarınız anlamlı rakamlara ulaşmıştır. Deprem için bağışlarınız kadim ilçemize deprem bölgesinden  gelen vatandaşlarımız için kullanılmıştır. Burada bir parantez açmak isterim yönetim kurulu üyemiz Yavuz Ayva'nın gerek Eskişehir Organize Sanayi bBölgesinden sağladığı bağış gerekse ürünlerin tedarikinde katkısı fazlaca olmuştur.

Yine ramazan bağışlarında vakfımıza güvenen ve teslim edenpek çok hayırseverimiz olmuştur. Gecen sene 400 aileye 300tllik yardım dağıtılmış idi bu sene de  400 aileye ulaşacağımız öngörüyorum. Öngörüyorum diyorum çünkühala bağış yapan hemşerilerimizin bağışları devametmektedir. bu sene bağış tutarımız kişi başı 500 tl olmuştur. Daha neler yaptık kısaca ve hızlıca arz etmek isterim. Geleneksel Sivrihisar’daki okullarımızdaki öğrencilerimize aralık ayında çocuklarımız üşümesin kampanyası ile aralıkayında mont ve bot yardımını koordine ettik. yaklaşık 100 öğrencimize destek sağladık. Nasreddin hoca huzur evinebağışçılarımızın sayesinde 2 çamaşır makinesi 2 kurutmamakinesini tedarik ederek teslim ettik. Fahri Keskin Fen Lisesi ve SEV Muzaffer Anadolu Lisesinden bir talep geldi öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık, soru bankası kitap testiihtiyacı olduğu yönünde idi. tedarik ederek teslim ettik. İhsan Biçerli Anadolu lisesine bilgisayar ve spor malzemesi desteği sağladık SEV Muzaffer Demir Anadolu lisemize yine spormalzemelerini teslim ettik. SMA'lı iki çocuğumuzun başlattıkları kampanyaya vakıf olarak çorbada bizimde tuzumolsun dedik destek verdik. Geçtiğimiz Şubat ayında anlaştığımız seyahat firması ile 30 kişilik bir grupla umre ziyareti gerçekleştirdik. Valimizin ve vali yarımcılarımızın, il müdürlerimizin katılımıyla yine atışkan otel de toplantı gerçekleştirdik. 

Bütün bunları siz değerli üyelerimiz sayesinde başardık sizlere minnettarız. Bu güzide hazurundan bir ricamız olacakvakfımızı, faaliyetlerimizi lütfen tanıdıklarınıza anlatınız ve üye kazanımımı sağlamamızda bize yardımcı olunuz. Çünkü bizi ve yaptıklarımızı en iyi bilen sizlersiniz. Gerek burs tahsisi gerekse ramazan yardımlarındağıtımı için bağışların doğru kişilere ulaşması ve objektif olması adına komisyonlar oluşturarak verilecek bursu vebağışları komisyon üyeleri ile belirliyoruz. Eskişehir’deyanılmıyorsam 54 vakıf 1600 dernek mevcuttur."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@