TGS İl Temsilciliğine Şenay Yıldırım atandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve Eskişehir İl Temsilcisi olarak atanan Şenay Yıldırım, gazeteciler ile kahvaltıda buluştu.

ESKİŞEHİR 06.01.2022, 13:11
TGS İl Temsilciliğine Şenay Yıldırım atandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası Eskişehir İl Temsilcisi Şenay Yıldırım, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Eskişehir’de basın çalışanlarının yaşadığı sorunlar ülke genelinde yaşanan sorunlardan farklı değil, hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. Yoğun emek verilen bir iş yapıyoruz, emeğimizin karşılığını almıyoruz. Bu mesleği 10 yıldır yapanlar da asgari ücret alıyor, yeni başlayanlar da! Kıdem bizim mesleğimizde işlemiyor. İşverenler bize şöyle diyor; 'Siz giderseniz yerinize birini almak çok da zor değil' ama işin aslı öyle değil, siz deneyiminizle, mesleki bilginizle değerlisiniz, yaptığınız iş çok kıymetli. Buna önce biz inanacağız, sonra da zaten hakkımız olanı almak için mücadele vereceğiz. 

Eskişehir’in en temel sorunu; hepimiz sorunları biliyoruz, kendi aramızda bu sorunları dillendiriyoruz ancak sorunların çözümünün olmadığına inanmış umutsuz bir çoğunluk var. Önce kendimize döneceğiz, çözüm için ne yaptık, ne yapıyoruz, ne yapmalıyız bunun cevabını vereceğiz. Eğer sadece konuşuyor ve çözüm için eyleme geçmiyorsak önce bunu değiştireceğiz. Sorunların dile getirilmesinden çok kolektif olarak sorunlarımızı nasıl çözeriz buna odaklanacağız. Değişime kendimizden başlayacağız, daha iyisinin mümkün olduğuna ve bunun hakkımız olduğuna önce kendimiz inanacağız, evet tek başına işimiz zor olabilir ama birlik olursak ve bir sendika çatısı altında hakkımızı en doğru şekilde aramak için buluşursak o zaman işte büyük bir adım atmış olacağız… 

Farkı görüşlerimiz olabilir, yaptığımız işleri, yazdığımız yazıları eleştirebiliriz ancak halkın haber lamsı için birlikte aynı yolda yürüdüğümüzü unutmayacağız, bunlara takılmayacağız,  çünkü bizi birleştiren birlik olmamızı gerektiren çok daha üstün değerlerimiz var. “Meslek onuruna yakışır bir ücret, insani çalışma koşulları, iş güvencesi, sosyal haklar, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, sendikal haklarımıza saygı duyulması, haber yapma özgürlüğü, editöryel bağımsızlık - sansüre karşı korunma gibi… 

Biz sorunlarımızın kolektif çözümü için sendikalaşacağız, birlikte güçleneceğiz ve bir olarak hakkımız olanı elde etmek için mücadele vereceğiz. 

Diğer meslek gruplarının hak arama mücadelesini haber yapmakla yetinmeyeceğiz, artık kendi haklarımız için de sesimizi yükselteceğiz. 

Tüm meslektaşlarımı sendikaya üye olmaya çağırıyorum, burada olanlar diğer meslektaşlarına anlatsın TGS’nin web sitesine girerek 3 adımda kolayca sendikalı olalım." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@