TÜDAM’dan mucit çocuklar etkinliği

TÜDAM ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mucit Çocuklar Günü etkinliği Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi...

ESKİŞEHİR 18.01.2023, 13:55
TÜDAM’dan mucit çocuklar etkinliği

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mucit Çocuklar Günü “İlham Veren Çocuklar” başlıklı etkinlik Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. TÜDAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kaya moderatörlüğünde düzenlenen etkinliğe Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bahadır Yanık başta olmak üzere çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. 

Dr. Öğr. Üyesi Kaya: “Mucit çocuklarımızı dinlemek için buradayız” 

Açılış konuşmasını yapan TÜDAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kaya; “17 Ocak Mucit Çocuklar Günü olması sebebiyle iki ortaokulumuzdan üç mucit çocuğumuzu ağırlıyoruz. Bu etkinliği TÜDAM rehberimiz Fatma Karaoğlan önderliğinde yapıyoruz. Şu an aramızda Ahmet Sezer Ortaokulu’ndan Ergün Çelik Ateş, Melahat Ünügür Ortaokulu’ndan Emir Koyuncu ve Baran Yasir Öztürk var. Melahat Ünügür Ortaokulu Bilişim ve Üretim Proje Okulu olarak birçok proje üretiyor. Okul içerisinde 5. sınıftan 8. sınıfa kadar zorunlu olarak robotik kodlama dersleri alıyorlar. Bu derste ürettikleri ve öğrendikleriyle beraber TEKNOFEST ve TÜBİTAK gibi kuruluşlara proje sunuyorlar. Ahmet Sezer Ortaokulundan 7.sınıf öğrencisi Ergün Çelik Ateş TEKNOFEST’e katılmış ve 2021 Akıllı Ulaşım Kategorisinde Buz Çözen Yol Projesiyle ilkokul ve ortaokullar arası Türkiye birincisi olmuş. Bizde bugün bu başarılı mucit çocuklarımızı ve projelerini dinlemek üzere buraya toplanmış olduk.” dedi. 

Etkinliğin devamında Ahmet Sezer Ortaokulu öğrencisi ve TEKNOFEST 2021 Akıllı Ulaşım Kategorisinde İlkokul ve Ortaokullar Arası Türkiye Birincisi Ergün Çelik Ateş “Buz Çözen Yol Projesi”, Melahat Ünügür Ortaokulu öğrencisi Emir Koyuncu “Baş ve El ile Kontrol Edilebilen Engelli Aracımız” projesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@