banner194

Ünlü sanatçıdan Anadolu Üniversitesi'ne önemli bağış!

Ünlü sanatçı Turgut Akter, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü’ne bu zamana kadar yayımlanan eserlerini armağan etti...

ESKİŞEHİR 31.03.2023, 13:06
Ünlü sanatçıdan Anadolu Üniversitesi'ne önemli bağış!

Araştırmacı, eğitimci, yönetmen, şair, yazar, çevirmen, heykeltıraş Turgut Akter, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü’ne bu zamana kadar yayımlanan eserlerini armağan etti. Bölüm öğretim üyelerinin yer aldığı kitap bağışı Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turgut Akter: “Türk kültürüne ve sanatına katkı sağlamak istiyorum”

Eserleri  ve Türkiye’deki yaşamı hakkında anılarını paylaşarak konuşmasına başlayan ünlü sanatçı Turgut Akter yaptığı kitap bağışı hakkında şunları söyledi: “Uzun yıllardır yurt dışında yaşıyorum. Çalıştım, çeşitli başarılar kazandım. Fakat Türkiye için gerektiği kadar bir şey yapmış değildim. Bu benim içimde bir ukde olarak kalmıştı. Yardım edebilmek çok önemli hayatta. Ben de bugün burada Türk kültürüne,  sanatına bir katkım olsun diye kitaplarımı bağışlıyorum.”

Kitap bağışı sonrasında Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Lilian Maria Tonella Tüzün, Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ebru Gökdağ ve Prof. Erol İpekli kitap bağışından yana duydukları memnuniyeti dile getirerek Devlet Konservatuvarı adına ünlü sanatçı Akter’e hediye takdim etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@