Unutulmuş mahalle: Sütlüce!

Sütlüce Mahalle Muhtarı Bircan Tütüncü Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e konuştu.

ESKİŞEHİR 18.03.2024, 11:57 18.03.2024, 12:31
Unutulmuş mahalle: Sütlüce!

MUHABİR-DİLARA ADAK

Sütlüce Mahalle Muhtarı Mehmet Dipçin‘in vefatından sonra yerine atanan ve yaklaşık 7 aydır görevini yerine getiren Bircan Tütüncü Eskişehir İlk Haber’e konuştu. Muhtar Tütüncü Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alamadıklarına vurgu yaparak mahalle olarak imarda ve altyapıda düzenleme istediklerini ifade etti. Tütüncü ayrıca otobüslerin yenilenmesini, otobüs seferlerinin arttırılmasını, ESKART dolum noktası ve Sumatik istediklerini ifade etti.

Vefat eden eski mahalle muhtarınız Mehmet Dipçik ile ve kendisinden sonraki 7 aylık çalışma sürecinizde ne gibi çalışmalar yaptınız?

‘FATİH DÖNMEZ MAHALLE İLE İLGİLENDİ’

BİRCAN TÜTÜNCÜ: Mehmet Amca ile birlikte ihtiyaç sahiplerine yönelik yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Kapı kapı dolaşarak ihtiyaçları tespit ettik ve bu konuda destek sağlamaya çalıştık. Kadınlarla ilgili projelerde de çalıştık ve Mehmet Amca'nın vizyonu doğrultusunda herkesi düşünmeye özen gösterdik. Bireysel olarak yaptığım çalışmalara gelince, genel olarak ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetleri, kapı kapı dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinleme ve çözüm önerileri sunma gibi konular üzerine odaklandık. Mehmet Amca'nın yanında geçirdiğim süre boyunca toplumun farklı kesimleriyle etkileşimde bulunarak tanındım ve bu deneyimlerle muhtarlık görevimi daha etkili bir şekilde yerine getirmeye çalıştım. Genel seçim zamanında Bakanımız Fatih Dönmez, Mehmet Amca'nın yanına gelmişti. ATM söylemişti, konuldu. Kabin olarak konuldu ama açılışı olmamıştı. Mehmet Amca'nın ömrü yetmedi, onu açtırdık elhamdülillah. Kanalı temizlettik. Yeşiltepe’de çok ısrarcı olmuştu o konuda, biz de ısrarcı olduk, temizlettik. Çok güzel oldu. Bunları yaptırdım 7 aylık süreçte.

Seçilmeniz halinde Sütlüce Mahallesi için ne gibi sorunları çözmek istiyorsunuz?

ATAÇ’A TEŞEKKÜR BÜYÜKERŞEN’E ELEŞTİRİ

BİRCAN TÜTÜNCÜ: Şimdi biz burada dolmuşu çok bekliyoruz. Buranın yapılaşması güzel değil, sokakları çok kötü. Yine insanların çöp atma alışkanlığı oluşmamış burada. Tepebaşı Belediyesi’nden istedik, sağ olsun Ahmet Ataç başkanımız, çöp konteynırı geldi. Her yer çöp konteyneri ama insanlar hala yerlere çöp atıyorlar. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi mahallemizdeki sorunları çözmekte yetersiz. Mazgallar iyi değil, yağmur yağdı mı doluyor, taşıyor. Altyapısı yok, kesinlikle yok. Su yükleme noktası yok, ESKART yükleme noktası yok. Biz bunlar için Büyükşehir Belediyesine çok başvuru yaptık. Ama maalesef cevap alamadık, maalesef Büyükşehir Belediyesi sorunlarımızı çözmedi.

Peki, seçilirseniz yeni dönemde en çok hangi konulara önem vereceksiniz?

‘BURASI KÖY OLMUŞ’

BİRCAN TÜTÜNCÜ: Öncelikle kadınlar ve çocuklar çok önemli. Kadınlar evde çok iş yapıyor, hamur işi, el işi olsun. Aileler dar gelirli olduğu için çoğu çocuklarını ne kursa ne de bir spor aktivitesine gönderebiliyorlar. Yol parasına mı para verecek, kursa mı para verecek? Öncelikli hedefim kadınlar ve çocukların imkanlarının arttırılması. Yine geziler düzenlemek istiyorum tabii ki, biz seviyoruz gezmeyi kadınlar olarak. Çocuklara da özellikle spor aktiviteleri istiyorum. Fakat ücretsiz olmalı, inşallah olur. Burası unutulmuş, köy haline gelmiş. Bir Batıkent'teki hizmet, bir Vişnelik'teki hizmet bizim buraya yok. Çok üzücü.

Aslında şundan bahsedelim. Sütlüce’nin kentleşmesi ve imarıyla ilgili konuştuk. Sütlüce tarafına yapılması planlanan kentleşme ve tramvayın bu tarafa gelmesiyle ilgili büyükşehir adaylarının duyurduğu projeler var. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılabilir mi? Daha önce bu vaatleri aldınız mı?

‘HATİPOĞLU’NUN VAATLERİ HERKESİN HOŞUNA GİTTİ’

BİRCAN TÜTÜNCÜ: Yılmaz Büyükerşen söz verdi ama 10 yıldır tramvay yapılmadı. Kat artırımı için çeşitli sözler verildi, farklı kat artırımları oldu ama bence düzenli bir yapı oluşturulamadı, mağduriyet de oluştu. Şimdi Nebi Hatipoğlu’nun çeşitli imar vaatleri var. Herkes bu vaatleri çok beğendi, herkesin çok hoşuna gitti, çünkü burada orta gelir kesim olduğu için eğer bir de Nebi Bey’in dediği gibi vatandaşın cebinden 5 kuruş para çıkmayacaksa süper proje. Sütlüce'mizin de yapısı değişecek, daha güzel bakacaklar.

Şunu da sormak istiyorum: Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile aranız nasıl? Ahmet Ataç’tan memnun musunuz?

‘BÜYÜKERŞEN’DEN ENERJİ ALAMADIK’

BİRCAN TÜTÜNCÜ: Yılmaz Büyükerşen'i de Ahmet Ataç'ı da rahmetli Mehmet amcayla beraber ziyaret etmiştik. Ahmet Bey'den güzel enerji aldık ama Yılmaz Bey'den alamadık açıkçası. Daha sonrasında biz birçok dilekçe yazdık, olumsuz cevapları aldık Yılmaz Büyükerşen’den. Kimisi için Karayollarıyla ilgili dediler, kimisi böyle dediler, yani hep bir şey oldu. İşte Demir Kapı Sokak'ta yapıldı sadece bir altyapı çalışması ama hâlâ yağmur suları gitmiyor. ESKİ’yle ilgili çok problemimiz var, zaten ulaşamıyoruz kesinlikle, çalışma yapmıyorlar mahallemizde. Ancak Ahmet Bey ile diyalogumuz iyi, memnunuz kendisinden, ilçe belediyesinin sorumluluklarını yerine getiriyor sağ olsun.

Peki mahalle sakinleri size en çok hangi problem için geliyor?

ALTYAPI, SUMATİK, ESKART, OTOBÜSLER

BİRCAN TÜTÜNCÜ: Yağmur suları garajlara, evlerin alt katlarına giriyor. Yağmur sularından çok şikayetçiler. Bir de Sumatik olmamasından şikayetçiler. Eskart dolum noktası yok ondan şikayetçiler, ama en çok ne derseniz rögarlar. Bu mazgallar pislik dolu. Otobüslerden şikayetçiler bir de. Bizim buraya genelde eski otobüsler gönderiliyor ve çok hıncahınç dolu. Saatlerinin de biraz arttırılması gerekiyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@