banner298

banner194

Vali Ayyıldız'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

ESKİŞEHİR 04.06.2022, 20:56
Vali Ayyıldız'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı

Vali Ayyıldız mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Çevre sorunlarına dikkat çekmek, kamuoyunda çevre bilinci ve hassasiyetinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın “Tek Bir Dünya” sloganı ile sürdürülebilir, doğa ile uyumlu ve daha temiz yaşam vurgusuyla, 21 Mayıs 2022 tarih ve 31842 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2022/3 no’lu genelge ile “Dünya Çevre Günü” nü kapsayan 1- 7 Haziran haftasının “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 

Tüm unsurlarıyla doğanın korunması insanlık için bir tercih değil bir zorunluluktur. Özellikle içinde bulunduğumuz yüzyılda tüm dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler, hızlı sanayileşme, kentlerdeki nüfus yoğunlukları, plansız kentleşme, doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi sonucu oraya çıkan çevre sorunları; insan ile doğa arasındaki ilişki ve anlayışta değişiklikleri zaruri hale getirmiştir. 

Bizler, kaynakların sürdürülebilir kullanımının benimsendiği, biyolojik çeşitliliğin korunduğu, açlık ve yoksulluğun en aza indirildiği, çevre kirliliğinin önlendiği daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya için çaba göstermekle mükellefiz. Medeniyet değerlerimizden beslenen, tabiata saygılı, çevreye duyarlı, israf yerine kanaati esas alan bir tüketim anlayışının kök salması için hepimize, özellikle ailelere ve eğitimcilere ciddi sorumluluklar düşmektedir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel ilkesi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. 

2018 yılı itibarıyla ilimizde uygulanmaya başlanılan, Cumhurbaşkanımızın eşi Saygıdeğer Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN himayelerindeki “Sıfır Atık Projesi”nin sahip olduğu yüksek düzeyli seferberlik ve toplumda atık bilinci oluşturma felsefesi doğrultusunda, Eskişehir’imizde “atık bilinci ve kültürü oluşturma” hedefinin yerine getirilmesi yönünde de ciddi adımlar atılmıştır. Bu anlamda Eskişehir, ülkemizde projenin en etkin şekilde uygulandığı iller arasında yer almaktadır. Valiliğimizce; çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi, ilimizin doğal kaynakları ve zenginliklerinin muhafazası ve kamuoyunda çevre bilincinin oluşması için yoğun gayret çaba içerisindeyiz. Bu amaçla birçok kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, derneklerle işbirliği halinde çevresel denetim ve eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 

Bu vesileyle Dünya Çevre Günü’nü kutluyor; Eskişehirli hemşehrilerime sağlıklı bir gelecek, temiz bir çevre, daha yaşanabilir bir dünya diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@