Vali Ayyıldız deprem bölgesinden gelen öğrencilerle buluştu

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, ÇEDES Projesi Kapsamında Eskişehir'e gelen öğrenciler ile buluştu...

ESKİŞEHİR 10.05.2023, 21:30
Vali Ayyıldız deprem bölgesinden gelen öğrencilerle buluştu

Vali Erol Ayyıldız, ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında Eskişehir'e gelen deprem afetinden etkilenen Hatay-Hassa ilçesi Akbez Ortaokulu Öğrenci ve öğretmenleri ile Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Yüz yılın felaketi olarak adlandırılan depremden etkilenen Hatay'ın öğrenci ve öğretmenleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Ayyıldız, “Öncelikle bu büyük felakette kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Bizlerin sizler için yaptığı, acılarınızı paylaşmak, sizlerin yaralarını bir nebzede olsa sarabilmek, dertlerinize derman olmak değil yarenlik yapabilmek adınadır. Deprem olduktan sonra en iyi refleksi gösteren illerimizden biri Eskişehir’di. Çocuğundan yaşlısına herkes elinden gelen yardımı yaptı. Dolayısıyla sizlerde şimdi ilimize geldiniz bu bizim için çok anlamlı ve güzel oldu. Sizler buraya gelerek bizleri çok mutlu ettiniz. Burada geçirdiğiniz her güzel an her mutlu an bizi de mutlu edecektir. Hepinize hoş geldiniz, iyi ki geldiniz diyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Projede emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, "Valimiz himayelerinde Hatay ilimizle kardeş il olduk. Sizlerle kan bağımız yok ama can bağımız var. Sizler Yunus’un şehrine, sevginin, hoşgörünün şehrine geldiniz. Sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında Eskişehir, depremden etkilenen Hatay iliyle eşleşti. Hatay iline, Eskişehir'de bulunan tüm okullar tarafından maddi, kırtasiye ve diğer malzeme yardımlarının yanı sıra manevi destek boyutunda da öğrenciler ve öğretmenler Eskişehir'e davet edildi. Eskişehir Halil Sözer Ortaokulu koordinesinde, Hatay Hassa ilçesi Akbez Ortaokulundan 24 öğrenci ve 7 öğretmen için iki günlük gezi programı düzendi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@