Vali Ayyıldız Ege Zihinsel Engelliler Derneği'ne Eskişehir'i tanıttı

Ege Zihinsel Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Koruma Derneği üyeleri Eskişehir’de konser verip, halk oyunları gösterisi yaptı.

ESKİŞEHİR 26.08.2022, 14:55
Vali Ayyıldız Ege Zihinsel Engelliler Derneği'ne Eskişehir'i tanıttı

Eskişehir Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi desteğiyle engelli ve yaşlı bireylerin toplumda görünürlüğünü sağlamak, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Ege Zihinsel Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Koruma Derneği üyeleri, ilimize gelerek çeşitli etkinlikler sundu.

İlk olarak Eskişehir'in tarihi ve kültürel alanlarını gezen Ege Zihinsel Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Koruma Derneği üyeleri Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Vali Ayyıldız, Ege Zihinsel Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Koruma Derneği üyelerini Eskişehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. İzmir’de görev yaptığı sürede dernek üyeleriyle çeşitli etkinlikler yapıldığını hatırlatan Vali Ayyıldız, misafirlerine Eskişehir'in tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgiler verdi. 

Daha sonra dernek üyeleri, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Konya, Aydın ve Manisa'nın ardından 8'inci durakları olan Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde Türk Halk Müziği eserlerini seslendirip, halk oyunları gösterisi sundu. Etkinliğe, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Hüseyin Hacıoğlu, derneğin başkanı Hayrettin Yaşar ile vatandaşlar da katıldı.

Son olarak etkinlikler kapsamında dernek üyeleri, engellilik alanına ilişkin sosyal farkındalığın artırılması amacıyla 25 Ağustos Perşembe günü saat 10.30'da Millet Bahçesi önünden başlayan bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@