Yeşiltepelilerin sabrı kalmadı!

Yeşiltepeliler imar sorunu hakkında Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e konuştu.

ESKİŞEHİR 18.03.2024, 11:13 18.03.2024, 11:28
Yeşiltepelilerin sabrı kalmadı!

MUHABİR-DİLARA ADAK

Eskişehir’in dertli mahallelerinden biri de Yeşiltepe Mahallesi. Vatandaşın yıllardır şikayetçi olduğu imar sorunu mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yıllardır çözülebilmiş değil. Bu noktada AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun projelerinden biri de imara kapalı olan bazı bölgelere imar izni ve yatay mimari çerçevesinde kat arttırımı oldu. Peki Yeşiltepeliler yıllardır çözülmemiş bu sorunun çözüme kavuşabileceğini düşünüyorlar mı? Cevapları almak üzere mahalleliye mikrofonumuzu uzattık.

Ali Osman Taktak: Kat artırımı olması lazım ama duyduğum kadarıyla buraya havaalanından dolayı 4-5 katlık imar verilemiyor. Havaalanının buradan uzaklaşması gerekiyormuş. Ondan dolayı burada kat artışının mümkün olmadığı söyleniyor. Buranın güzelleştirilmesi lazım tabii ki. Güzel sitelerin olması lazım. Yolların geniş olması lazım. Parkların, çocuk oyun alanlarının, yeşil alanların muhakkak olması lazım. Tabi bunu yapacak kişi nerede bilmiyorum.

‘NEBİ HATİPOĞLU YAPAR’

Adem Ayaz: Yıllardır Büyükerşen burayı güzelleştirmedi. Onun devamı gelirse burayla ilgili çalışma yapılmaz. Şöyle söyleyeyim: Ben CHP seçmeniyim, CHP kazanırsa buranın imarını yapmaz. Özellikle buraya yapmıyor. Bu mahalleye özellikle yapmıyor. Nebi Hatipoğlu dediklerini yapabilir, yapabilecek düzeyde bir adam.

            

Burhan Özkan: Kat artırımı yapılması lazım mahalleye. Baksanıza, köy gibi burası. Her sene bir masraf çıkıyor. İyi olur imara açılması. Nebi Hatipoğlu Bey iyi konuşuyor, olacak gibi, kazanacak gibi. Kazanırsa mahallemizin sorunları çözülebilir.

‘Biz her şeye varız’

Raşit Hürmetli: Burası gecekondu mahallesi gibi gözüküyor. Kentleşme olursa tabii ki iyi olur. 4-5 kat olursa çok iyi olur. Kentsel dönüşüm olursa da iyi olur. Biz her şeye varız. Mahalle olarak uzlaşmaya hazırız. Yeter ki sorunumuz çözülsün.

‘BÜYÜKERŞEN 2 KATTA BIRAKTI’

Ali Bozel: Kat artırımı senelerden beri verilmiyor. Buraya nasıl bir uygulama yapıldıysa, Yılmaz Büyükerşen döneminde insanlar 2 katın üstüne çıkamıyor. Nebi Hatipoğlu yapsın en iyisi. Bence yapar. Burada kiralık ev bulmak da çok zor. Nebi Hatipoğlu söz verdi biliyorum göreve gelsin yapsın. Temennimiz bu. Benim duyduklarıma göre bu olay Ankara’ya kadar gitmiş ama bir kilit nokta orada olmuş. Nasıl bir ambargo uygulandıysa bu Yeşiltepe’ye, değiştirememişler. Ama Hatipoğlu geldiğinde bu işi çözerse ne güzel olur. Bence çözer, burası güzelleşir.

‘YEŞİLTEPE CEZALI MI?’

Mehmet Y.: Benim evim sapasağlam. Benim evimi alıp bana daire verecek mi? Verirse, ona diyecek bir şeyim yok. Yeşiltepe’ye hiç bakan olmadı. Her yere ruhsat verildi, bir burası kaldı. Olacak iş mi? Burası cezalı mı? Kentsel dönüşüm iyi bir şey ama tüm mahallenin de anlaşması lazım.

‘TERCİHİM HATİPOĞLU’

Selma Güngör: Senelerdir hep aynı burası. Hiç ilerleme yok. Onu geçtik, internet altyapısı bile yok. Hatipoğlu’nun projeleri beni memnun etti. Son 20 senedir şimdiki belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen sağ olsun ama hiç ilerleme göremedik. Ama Nebi Bey gerçekten de söylediklerini yerine getirirse burası bir cennet olur. İnşallah kazanır, benim tercihim Nebi Hatipoğlu açıkçası. Çünkü gerçekten etrafa baktığımız zaman buranın kentleşme sorunu göz ardı edilebilir değil. Az kaldı bakalım, göreceğiz.

Güler Kızılsu: Köyler bile güzelleşti, burası oldum olası aynı. Herkes bir şey vaat ediyor ama hiç yerine getiren yok. Hatipoğlu’nun çalışması varmış. Yapılsın görelim. Ben onu isterim. Kazansın yeter ki, yapsın görelim. O zaman diyelim ki: Şu kişi dediğini yaptı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@