Yılmaz Büyükerşen'den Eskişehir Valisine yasak çağrısı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Valiliği'nin aldığı yasak kararına tepki gösterdi ve Vali Erol Ayyıldız'a çağrı yaptı.

ESKİŞEHİR 11.05.2022, 17:38
Yılmaz Büyükerşen'den Eskişehir Valisine yasak çağrısı!

Eskişehir Valiliği 15 gün boyunca açık alan etkinliklerini yasaklama kararı aldı 

Alınan bu kararın amacının Eskişehir'de düzenlenecek olan Anadolu Fest organizasyonunu engellemek olduğu iddia edildi, bununla beraber yurt genelinden tepki yağdı.

Yasak kararına bir tepki de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'den geldi.

ANKA Haber Ajansı'ndan Özge Zaim'e açıklamalarda bulunan Başkan Büyükerşen, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'a çağrı yaptığı açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"Öncelikle kültürün, sanatın kenti Eskişehir’imizin böylesine bir kararla böylesine bir yasakla anılıyor olmasından büyük üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim. Kamuoyu, on binlerce öğrencinin yaşadığı bu kentte böylesine bir uygulamanın kişisel hak ve özgürlükleri ihlal ettiğini söylüyorlar. Ayrıca bu yasak tarihlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsıyor olması bizleri ayrıca üzmektedir. Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçılar da bu yasağa açıklamalarıyla tepki gösterdiler. Gençler sürekli olarak bizlere ulaşarak kararın kaldırılması taleplerini iletiyorlar. Ben kentteki tüm gençler adına, sivil toplum kuruluşları adına, sanatçılar adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Valimiz bu tepkilere sessiz kalmayacaktır. Çünkü gençliğin başkenti Eskişehir’imiz yasaklarla değil özgürlüklerle, bilimle, sanatla, kültürle anılmayı hak ediyor."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@