Zafer Mahallesi Muhtarı Çetin Özdemir: Mahallemizin adı çıkmış!

15 yıldır muhtarlık yapan Zafer Mahallesi Muhtarı Çetin Özdemir Eskişehir İlk Haber’e konuştu.

ESKİŞEHİR 05.02.2024, 18:15 05.02.2024, 18:23
Zafer Mahallesi Muhtarı Çetin Özdemir: Mahallemizin adı çıkmış!

MUHABİR - DİLARA ADAK 

Mahallesindeki uyuşturucu ve hırsızlık olaylarının en aza indiğini ve mahallesinin gelişiyor olduğunu söyleyen Özdemir, “burada uyuşturucu olayları yaşanıyor. Hırsızlık olayları da yaşanıyor, bu doğru. Ama söyler misiniz bana hangi mahallede böyle şeyler olmuyor? Mahallemizin adı çıkmış bir kere. Önemli olan bu olayları en aza indirebilmek. Ben mahallemizde uyuşturucu ve hırsızlık olaylarının en aza indiğini düşünüyorum” dedi.



Yaptığınız çalışmalardan bahsedebilir misiniz?

‘NEYİ BEKLİYORLAR?’

Mahallemiz gelişmekte olan bir mahalle. Ben ilk muhtar olduğumda 5 bin kişi vardı oy kullanan, şimdi 11 bin kişi oldu. Mahallemizin nüfusu hızla artıyor. Mahallemizde asfalt, kaldırım gibi işleri belediye ile iş birliği içerisinde yaptık. Gayet güzel parklar yaptık, güzelleştirdik mahallemizi. Sonra bizim bir sağlık ocağımız vardı. Bu sağlık ocağımız için yeni yer kiraladık, hükümet veremediği için. 2009’da Derman Caddesi’nde sağlık ocağı açtık. Postanemiz vardı ama depreme dayanıklı olmadığı için kapattılar. Şimdi boş duruyor, nasıl olacak bilmiyorum. Bina boş duruyor, yıkılmadı daha. 5 seneden beri boş orası. Yani ufak bir sorunu hala çözememeleri şaşırtıcı. Neyi bekliyorlar anlamıyorum.



Belediye ile ilişkileriniz nasıl? Sorunlarınız çözülüyor mu? Merkezi hükümetten beklentileriniz karşılanıyor mu?

‘AHMET ATAÇ İLE İYİ GEÇİNİYORUZ’


Mahallemizde her şeyimiz gayet düzgün. Çağrılarımız hemen cevaplanıyor. Mesela akşam bir kanalizasyon tıkanması oldu. Aradık, geldiler 3 araba çalıştılar açtılar. Yani söylendiği vakit hemen gelip yapılıyor. Devletimizden Allah razı olsun. Belediyelerimizden Allah razı olsun. Bir sıkıntımız yok belediyeyle, Ahmet Ataç Bey'le de bir sorunumuz yok, iyi geçiniyoruz. Mahallemiz temiz. Her gün sokak sokak temizlenir. 133 tane sokak vardır burada. Aşağı yukarı 15 bin kişi yaşıyor. Daha da gelişecek, yapılmayan yerler var. Tek katlı buralar. Bazı yerler tek katlı, bazıları üç katlı. Neden bilmiyoruz, belediye öyle verdi, onu çözemedik. Bir de Yavuz Selim İlkokulunu yeniden devletimiz sayesinde bu sene açtık. Allah razı olsun. Anaokulu ve 4. sınıflara kadar 650-700 çocuk okuyor.



Vatandaşlar sizden en çok ne talep ediyor?
,
‘YARDIM TALEP EDEN ÇOK’

Özellikle evrak işleri için gelen insanlarımız var. Ama şimdi herkes E-devlet’ten çoğu işini hallediyor. Anlamayan kişilere ben burada yardımcı oluyorum. Çoğu zaman ikametgâh işleri oluyor, hemen hallediyorum. Tabii ekonomik koşullar malum. Bilhassa çeşitli konularda yardım talebinde olan insanlar da geliyor. Elimizden geldiğince taleplerini kurumlarımız aracılığıyla karşılamaya çalışıyoruz. Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne yönlendirdiğimiz vatandaşlarımız bir hayli fazla.



Zafer Mahallesinde bazen çeşitli olaylar meydana geliyor. Mahallenizde güvenlik sorunu oluğunu düşünüyor musunuz?

‘MÜNFERİT OLAYLAR’

Maalesef en son geçtiğimiz günlerde hırsızlık amacıyla cinayet işlendi mahallemizde. Biz de o gece 2.30’a kadar uğraştık durduk. Ancak iyi ki devletimiz var. Devletimiz 24 saat içinde cinayet olayını çözdü, zanlı kişiyi yakaladı. Belirli bir miktarda para bulduk evde, onun için kadıncağızı öldürdüler. Devletimiz cezasını verecektir. Elbette bu gibi olaylar sadece bizim mahallemizde değil, her yerde olabilecek münferit olaylar. 



‘MAHALLEMİZİN ADI ÇIKMIŞ’

Bir de bakın… Burada uyuşturucu olayları yaşanıyor. Hırsızlık olayları da yaşanıyor, bu doğru. Ama söyler misiniz bana hangi mahallede böyle şeyler olmuyor? Mahallemizin adı çıkmış bir kere. Önemli olan bu olayları en aza indirebilmek. Münferit hale getirebilmek. Ben mahallemizde uyuşturucu ve hırsızlık olaylarının en aza indiğini düşünüyorum. Burada devletimizden Allah razı olsun. Emniyetimiz canla başla uyuşturucu ve hırsızlıkla mücadele ediyor, hakları ödenmez. O nedenle mahallemiz gerçekten güzel bir mahalle. Ama dediğim gibi, bir yerin adı çıkmayagörsün. O nedenle millet mahallemize gelmeye korkuyor. Ama korkmasınlar, biz gerekenleri yapıyoruz, mahallemiz gelişiyor, insanlarımız güzel, mahallemiz güzel.

Söyleşimizin sonuna gelirken mahallenizin genel olarak ihtiyaçlarını söyler misiniz? Ayrıca bir kez daha muhtarlığa aday mısınız?

GÜVENLİK, ELEKTRİK, SUMATİK, PTT BİNASI…

“Mahalleli beni arıyor bir şey olduğunda. Haliyle biz de ne gerekiyorsa elimizden geldiği kadar birimlere bildiriyoruz. Güvenlikle ilgili olay olsun, elektrik kesintisi bildirimi olsun hemen hallediyoruz. Başka bir sıkıntımız yok mahalle bakımından. Oyun sahamız, bakkalımız var. Sumatik iki tane var. Bir tane daha yaptırmak istiyoruz, mahallemiz büyük çünkü lazım o yüzden. Eski PTT binasının oraya da bankamatik istiyoruz. Dilekçesini yazdım sumatik için. Eski PTT binasını çözemedik. İhaleye çıkacak dediler, 5 yıldır burada hala. Bir hafta önce kaymakamımız geldi, ona da ilettik. Umarım bir an önce çözülür. 

‘KOZMOPOLİT BİR MAHALLE’

Mahallemiz birçok çeşitli vatandaşı barındırıyor. Manav, roman, muhacir, Kürt... Kozmopolit bir mahalle burası. Biz burada gayet iyi anlaşıyoruz. Anlaşıyoruz, hallediyoruz her şeyi. Devletimiz sağ olsun, sıkıntımız yok. On beş senedir buradayım. Sabah dokuzda gelir, akşam beşe kadar çalışırım. Gece dahi olsa açar işini halletmeye çalışırım vatandaşın. Şimdilik önemli sorunumuz bu eski PTT binası. Onu çözünce önümüz açılacak dediğim gibi. Binanın temeli yanındaki Telekom binası ile ortak olduğu için bu kadar sıkıntı oldu sanırım. Tüm mahallenin kabloları oradan geçiyor. Bu bina sorunu çözülürse oraya bankamatik çok iyi olur. Seçimler için de herkes için hayırlı olsun. Bir dönem daha adayım ve seçilirim inşallah, daha sonrasına bakacağız artık.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@