Alacaklı futbolcularla şimdiden irtibata geçilmeli!

Eskişehirspor Kulübü’nün önceki dönem başkanlarından Kaan Ay, Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e konuştu...

ESKİŞEHİRSPOR 09.01.2024, 13:16 09.01.2024, 13:19
Alacaklı futbolcularla şimdiden irtibata geçilmeli!

Eskişehirspor Kulübü’nün önceki dönem başkanlarından Kaan Ay, Eskişehir İlk Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Ay, 3. Lig’i işaret ederek, “3. Lig’e çıkınca Eskişehirspor’umuzu oldukça zorlu bir süreç bekliyor. Bana göre daha şimdiden alacağı olan futbolcularla irtibata geçilmeli ve doğru bir diyalog süreci başlatılmalı” dedi. Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e konuşan Kaan Ay'ın Eskişehirspor hakkındaki yorumu:

Sizin başkanlığınız döneminde Eskişehirspor ciddi bir ivme kazanmıştı. Daha sonrasında hızlı bir düşüş yaşadı ve şu an BAL liginde mücadele ediyor. Ne oldu da sizden sonra takım böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldı.

KAAN AY: Eskişehirspor’un gelmiş geçmiş tüm yöneticileri ve başkanları kulübe elinden gelen desteği vermiştir. Her birine teşekkür etmek gerekir. Bazen işler iyi gider, bazen de kötü gidişat yaşanabilir. Evet, bizim dönemimizde pek çok sorun çözülmüştü, takımımızın performansı da iyiydi. Şu anda hak etmediğimiz bir ligdeyiz. Fakat ben inanıyorum ki Eskişehirspor hak ettiği yere gelecek. Mevcut yönetim ve başkan da bu anlamda elinden geleni yapıyor.

Eskişehirspor BAL liginde ciddi bir ivme kazanarak yürüyordu. Ancak üst üste iki mağlubiyet yaşadı. Teknik direktör istifa etti. Akabinde oynanan maçta tekrar galibiyet geldi. Bu durumu nasıl yorumlarsınız? Ve ikinci yarıda takım nasıl bir formül izlemeli ki 3. Lig’e çıkabilmeli?

KAAN AY: Takımlar bazen üst düzey performansla oynar, bazen de vasat bir tablo çizebilir. Yönetim ve teknik kadro bunun nedenleri üzerine kafa yorar ve gereken aksiyonu alır. Sanırım söz konusu istifa takımın daha iyi olması için gerçekleştirildi. Kaldı ki Eskişehirspor art arda mağlubiyetlerden sonra toparlandı. Eskişehirspor 3. Lig’e çıkmaya yakın. Elbette lige dirayetli devam etmek şart. Ara dönemde gerekli yerlere 2 ya da 3 iyi takviyeyle istenen sonuca ulaşılabilir.

BAL Ligi’nde olması nedeniyle Eskişehirspor’un üzerine belli başlı cezalar gelmiyor. Olası bir 3. Lig’e çıkışta bu cezalar tekrar gelmeye başlayacak. Eskişehirspor ne yapmalı ki bu zor dönemden geçebilsin.

KAAN AY: Tabii 3. Lig’e çıkınca Eskişehirspor’umuzu oldukça zorlu bir süreç bekliyor. Bana göre daha şimdiden alacağı olan futbolcularla irtibata geçilmeli ve doğru bir diyalog süreci başlatılmalı. Borçların bir plan dahilinde ödeneceğinin şimdiden söylenmesi gerekir. Ayrıca futbolculardan da anlayış göstermeleri istenmelidir. Bu da samimi diyalogla olur. Kısacası alacaklı futbolcular transferin açılacağı zaman hatırlanmamalı. Şimdiden harekete geçilip sağlam bir zeminde uzlaşma süreci başlatılmalı.

Eskişehirspor sürekli destek alamamaktan şikayetçi. Gerçekten durum böyleyse neden destek alınamıyor. Destek alınıyorsa neden şikâyet ediliyor?

KAAN AY: Ben Eskişehirspor’un destek aldığını düşünenlerdenim. Destek dediğiniz şey neye göre, kime göre, ne kadar… Bu kişiden kişiye değişir. Ben Kaan Ay olarak Eskişehir halkının kulübümüze destek verdiğini düşünüyorum.

Son olarak Eskişehirspor camiasına ve taraftara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

KAAN AY: Eskişehirspor; mazisiyle, taraftarıyla ve şehriyle büyük bir camia. İnanıyorum ki Eskişehirspor tekrar eski ihtişamlı günlerine geri dönecek. Enseyi karartmamak gerekiyor. Taraftarımız da inancını asla yitirmesin. Zira görüyorum ki herkeste büyük bir umut var. O nedenle kulübümüzden maddi ve manevi desteğimizi bir an olsun esirgemeyelim. Eskişehirspor için güzel günler yakın.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@