Eskişehirspor'da Kaan Ay açtı ağzını yumdu gözünü!

Eskişehirspor eski Başkanı Kaan Ay, Kanal 26 ekranlarında yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

ESKİŞEHİRSPOR 17.12.2021, 12:04 19.12.2021, 18:19
Eskişehirspor'da Kaan Ay açtı ağzını yumdu gözünü!

Arif Anbar'ın Kaan Ay ile yaptığı programı izlemek için videoya tıklayabilirsiniz...

Gazeteci Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Kaan Ay, hakkında çıkan iddialardan Trabzonspor ile yaşanan imza meselesine, Eskişehirspor’a destek verilmemesi gerçeğinden taraftarın duruşuna kadar pek çok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

‘2016’DAN BERİ GELİR YOK’ 

“2016 yılından beri Eskişehirspor zor bir durumda” diyen Kaan Ay, “Eskişehirspor televizyon, iddaa, taraftar, toto gelirlerini de almıyor. Eskişehirspor tek kuruş gelir olmadan tamamı ile yöneticilerin kendi çabalarıyla, sponsorların desteğiyle ayakta durmaya çalışan bir kulüp. 2016’da geldiğimizde böyle bir tablo vardı. Beş tane oyuncu vardı. Başka da bir oyuncu yoktu Eskişehirspor’da. Bana göre gerçekten destansı bir mücadele verildi. Haziran ayından beri Eskişehirspor Süper Lig’den TFF 1. Lig’e düştüğünden beri böyle. Bunun altını net çiziyorum. 2016’nın Haziran’ından beri Eskişehirspor’un gelirleri maalesef yok” ifadelerini kullandı. 

Kaan Ay'dan adrese teslim şiir! İzlemek için tıkla: https://www.saglisolluhaber.com/kaan-ay-dan-adrese-teslim-siir-video,58.html

‘O DÖNEMKİ YÖNETİCİLER VEFAKARDIR’ 

2016 yılına ayrı bir parantez açılması gerektiğini söyleyen Başkan Ay, “Halil Ünal bizi yönetimine davet etti düşünür müsünüz diye. Eskişehirspor zor durumdaydı. Dediğim gibi beş tane oyuncumuz vardı. Bütün oyuncularımız gitmişti. Eskişehirspor’u seven insanlar asla geri durmazlar. Bunu ilk defa burada söylüyorum; 2016’da burada oynadığımız bir maçta güvenlikçi parası gelmemiş, oradaki herkes cebindeki son parasını çıkartıp masaya koydu. Birisi dese su alır mısın üzerimizde para yok. Ben bundan utanmıyorum bundan şeref duyuyorum. Böyle yöneticilikler yapıldı. O dönemki yöneticiler vefakâr ve cefakardı. Gerçekten çok ciddi mücadelenin olduğu bir sezondu. Göztepe finaline kaldık. O finalde maalesef Göztepe’ye penaltılarda kaybettik. Ben bir hafta kendime gelemedim, kaybettiğimize inanamadım. Sanki maç tekrar oynanacak gibi geliyordu. Çünkü o sene destansı bir mücadeleydi. 2016-2017 sezonu unutulacak bir sezon değildi. Tabi futbol bu. Onlar kazandı. Yapacak bir şey yok. Kader. Eskişehirspor iki defa play-offlardan çıktı. Ama üçüncüsünden maalesef çıkamadık” dedi. 

‘ÖNCE GÜVEN EKİBİ İRTİBAT KURMADI’

Mesut Hoşcan dönemine de değinen ve bu dönemin kendisi için bir nadasa çekilme dönemi olduğuna vurgu yapan Ay, “Eskişehirspor’u uzaktan seyrettik o dönemde. Bir kırgınlığımız vardı çünkü. O dönemde Halil Ünal Kulüpler Birliği Başkanıydı. O dönemde kadronun yüzde 90’ına çok önemli kulüpler talipti. Bir değerimiz vardı. Geriye dönelim Eskişehirspor’un çok büyük bir saygınlığı vardı. Bütün kapılar açılıyordu. Böyle bir ortamı vardı. Süper Lig’de olmak çok farklı. Düştüğümüz zaman imajda düşüyor. Ben o imajın düştüğünü de gördüm. Ben Mesut Bey’in de iyi niyetle geldiğini düşünüyorum, sonuçta kararı kongremiz verdi. Ama benimle bir irtibat kurulmadı. Diğer yönetici abilerimizle irtibat kurulduğunu da zannetmiyorum” diye konuştu. 

BAŞKAN OLUR OLMAZ LİNÇ BAŞLADI 

Kaan Ay, başkan olmaya karar verdiği süreci de detaylarıyla anlattı. Ay, şunları söyledi: “Ben o dönemde kulübün mali yapısını en iyi bilenlerden biriydim ve kongreye 2-3 saat kala başkan adayı olmaya karar verdim. Bu çok kısa bir süre. Ben kimseyi aday oluyorum diye aramadım. Aile olarak gerek futbol dünyası gerek iş dünyası olmak üzere güçlü bağlantılarımız var. Büyüklerimizin telkinleriyle ve sen bu işi yapabilirsin dedikleri için aday oldum. 2-3 saat içinde liste oluşturdum ve Mustafa Topkaya ile yarışa girdik. Kongre tabii ki bizi tercih etti biz kazandık. Orada dostluk havasında çok güzel bir kongre oldu. Ben Eskişehirspor’un durumunu bilerek geldim. Çok büyük bir yükün altına girdik. Hiç unutmam başkanlığımın ikinci günüydü. Yönetici bir abimiz var. Benden yaşça büyük. Ben sosyal medya kullanmam. Hayatımda hiç sosyal medya hesabı açmadım. Sosyal medyaya da karşıyım. Abimiz sosyal medyasından bana bir yazı gösterdi. Bana gösterdiğin yazıda şu yazıyordu: ‘transferi açamayacaksanız niye geldiniz.’ Daha bismillah biz geleli iki gün olmuş. Yani linç başladı. Bakıyorum bunlar Eskişehirsporlu olamaz. Ben bu camia için gecemi gündüzüme kattım. Bütün başkanlarımız ve yönetici abilerimiz gibi bizde bu mücadeleyi verdik. Arkamdan en ufak bir şey söyletmedim. Bu psikolojiyle başkan oluyorsunuz. İnsanlar bazen moral arıyor. Sayın İsmail Ilgaz beni telefonla aradı. Bana, ‘ağabeyim ben sana destek olmak istiyorum, bana maddi anlamda bir rakam söyle vereceğim’ dedi. Bundan güzel moral olabilir mi? Öteki taraftan birisi sana hakaret ediyor. Bu psikoloji ile başladık.” 

CEMALİ İLE TRANSFER TAHTASININ AÇILMASININ ALAKASI YOK 

Transfer tahtasını açma ve transfer yapma sürecinde yaşadıklarını da aktaran Başkan Kaan Ay, şunları kaydetti: “Eskişehirspor’un o günkü kur ile 90 milyon TL borcu vardı. Bundan 3 yıl önce. Eskişehirspor’un transferi açarken benim dostluklarım bile bozuldu. İsmini vermek istiyorum. Ali Şaşal Sivasspor kalecisiydi. Yanlış hatırlamıyorsun 600 bin TL alacağı vardı. Dedim sana 200 bin TL vereyim sen imzayı ver en azından ben transferi açayım. Olmaz abi dedi. Sonra gönül yaptı. Aradı beni. Kaan abi ben para istemiyorum dedi. Para istemiyorum. İmzayı vereceğim ama bir daha da görüşmeyelim dedi. O günden beri Ali’yle görüşmüyoruz. Çok sevdiğim çok düzgün bir insandır. Maalesef bazen dostluklarınızı da kaybediyorsunuz. O zaman 83 tane futbolcu var. 6 tane FIFA dosyası var. Hepsini çözmek durumundasınız. Tabii o isimlerden çoğu benim arkadaşımdı. Onlardan aldık. Kısmi ödemeler yaptığımız oyuncular vardı. Ben bunları hiçbir zaman çıkıp basında anlatmadım. Neden anlatmadım? Eskişehirspor zarar görmesin diye anlatmadım. Bunları anlattığın zaman insanlar buna farklı bakıyor. Hayalim önümüzdeki yıl iyi bir kadro kurup şampiyonluğa oynamaktı. Ayın 18’inde seçildik. 30’unda transfer kapanıyordu. Seçildikten sonraki 12-13 günlük süre zarfında görüşmeleri yaptık. Cemali Sertel transferi vardı. Herkes Beşiktaş’a gideceğini sanıyordu ama biz onu Başakşehir’e verdik. Bu transfer tahtasının açılmasında benim üzüldüğüm bana ve yönetim kurulu arkadaşlarıma yapılan saygısızlıktı. O da şudur: Cemali Sertel satılarak Eskişehirspor transfer tahtasını açmadı. Bunu herkes net bilsin. O ayrı bir hikayedir. Cemali o dönem 2 milyon 850 bin TL’ye o günkü kurla satıldı. İki futbolcuyu kiralık aldık. Bu transfer başarısıdır. O iki oyuncu da ücretsiz geldi Eskişehirspor’a. Ben ve yönetici arkadaşlarıma yapılan saygısızlık şu; Cemali Sertel satıldı, Eskişehirspor transferi açıldı. Böyle bir şey yok. Evet Eskişehirspor Cemali Sertel’i sattı. Üstüne 3 milyon 133 bin TL o günkü yönetim para koydu. Kendisinden ödün vermiştir. Hepimizin maddi manevi emeği var ve yönetici arkadaşlarla transferi açtık. Yine 14 tane futbolcu transfer edildi. Bir kaleci almak istiyorduk. Kaleci eksiğimiz vardı. Bu konuda beni çok eleştirdiler. O zamanlar Fenerbahçe’de Kamani diye bir oyuncu vardı. Fenerbahçe bu oyuncuyu bize kiralayacaktı. Ücretsiz bir şekilde. Biz Kamani’yle görüştük. Gelmek istemedi. Ondan sonra sanki biz hiçbir şey yapmadık gibi bir ortam yaratıldı. Malatyaspor eski başkanı Aziz Ağabeyi aradım. O zamanlar Sertaç diye bir kaleci vardı. İkinci kaleciydi. Onu istedik. Hocayla görüştü. Hoca bırakmıyor dedi. Sezon başında olsaydık bu oyuncuların hepsini alırdık. Sezon başında olmadığımız için kimse vermek istemedi. Sonra biz hocamızla görüştük. Kaan dedi. Zaten kulübün durumu kötü bu kaleciler bizi götürür dedi.” 

TRABZONSPOR’DAN İMZAYI NASIL ALDI? 

Bugün Trabzonspor’dan imza alınamıyor, peki Kaan Ay döneminde nasıl alınmıştı. Bu konuya ilişkin de konuşan Ay, “benim ilişkilerim vardı. O imza bana verildi ama o insan için kötü oldu, işinden oldu. Bu yüzden söylemek ve kendisini rencide etmek istemiyorum. Ben Trabzonspor’dan imzayı aldım. Söyleyeceklerim bu kadar. Şunu da söyleyeyim, yine alırım” diye konuştu. 

KAAN AY CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN NE İSTEDİ? 

Kaan Ay başkanlık döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki kez görüşmüştü. Ay, Erdoğan’la görüşmesi sonucu Eskişehirspor’un kazanımlarını da aktardığı ifadelerinde, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Moldava milli maçı için Eskişehir’e geldi. O maçın çıkışında kendisiyle görüşme imkânımız oldu. Biliyorsunuz bizim stadın açılışından beri led ekranları yoktu. Milli maçlar oynandığı zaman geliyordu. 3-4 maç kalıyordu sonra led sahipleri ledleri alıp gidiyorlardı. Kendisinden böyle bir şey rica ettim. Değerlendirelim dedi. Birde stadın isim hakkını ricada bulunmuştuk. Sabah 9’da Külliye’den aradılar. Cumhurbaşkanımızın ledleri Eskişehirspor’a hediye ettiğini söylediler. O zaman o ledlerin değeri 2,5 milyondu. Şu an ne kadar bilmiyorum. O ledlerin sayesinde son üç maçta kampanya yaptık. O kampanya sayesinde 535 bin TL para toplandı. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum kulübe destek oldu. Yine linçe uğradık, ama olsun biz Eskişehirspor için yaptık.” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kaan Ay bir arada...

‘GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMA GİBİ BİR HUYU VARDIR’ 

Başkanlık döneminde hak etmediği şeyler yaşadığı için kırgın olduğunu ifade eden Kaan Ay, “ben başkanlığım döneminde futbolculara 2 maaşını ödemişimdir. Ve bakın asgari ücret ödemiyordum. Aylık 1 milyon, 100-200 bin TL para ödüyorduk. İki tane maaş ödedim. İki tane maaş ödeyemedim. Bunu kongrede de söyledim. Çünkü benim hesap vereceğim yer kongrelerdir. Kendi başkanlık dönemimde futbolcuların prim borcu yoktu. Bunu da ayrı bir parantezde belirtmek isterim. Deplasman masrafları her türlü karşılanmıştır. Benim dönemimde Eskişehirspor her ay 80 bin TL yemek parası ödüyordu. Bunlar önemli rakamlar. Bunları kimse konuşmuyor. Ben kaynak arıyordum. Yurtdışına çıktım. Elazığ maçı vardı. Kazandığımız 3-1 biten maç. Ligin bitmesine dört hafta var. Eskişehirspor 7 puanla düşme potasından uzakta. Son maç Afyon maçıydı. Eskişehirspor yenerse ligin bitimine 3 hafta kala ligde kalmayı garantiliyor. Çünkü ben kulübü aldığımda kulüp düşme potasındaydı. Herkes düştü gözüyle bakıyordu. Nereden, nasıl kaynak bulabiliriz diye planlama yaptım. Yurtdışındayken başımıza şu geldi: Afyon maçıydı. Takım 3-1 kazanıyor. Herkes beni tebrik ediyor. Ancak yine sosyal medyadan linçe uğruyorum. Niye? Ne yaptık biz bu kulübe? Her şey belgeli, ispatlı. Son 2 yıldır Eskişehirspor’la ilgilenmiyorum. Kırgınlığım var. Dışarıdan izliyorum. Dışarıdan izlememe rağmen bütün bilgiler bana geliyor. Gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır” ifadelerine yer verdi. 

‘BUNLARA PABUÇ BIRAKACAK İNSAN DEĞİLİM’ 

Eskişehirspor’da transfer tahtasını açmasına, futbolculara maaş ve prim ödemelerini yapmasına, yeni isimleri kulübe kazandırmasına, düşecek gözüyle bakılan takımı ligde tutmasına, gelir getirici girişimlerde bulunmasına rağmen sosyal medya üzerinden Eskişehirspor taraftarı olamayacak kişilerce linçe uğradığını anlatan Başkan Kaan Ay, “eşim çok üzüldü. 2 tane çocuğum var. Okula gidiyorlar. Onların yaptıklarını benim çocuklarım okusa çocuklarım ne hisseder? Biz kötü bir şey yapsak zaten bırakıp gideriz. Ama bize bu şekilde yaptırım uygulanması hoş bir şey değildi. Bunlara pabuç bırakacak insan değilim. Biz de gerekeni yaptık zaten. Gerçekten kırgınım. 2,5-3 yıl uzak durmaya çalıştım kulüpten. Sevmek ayrı bir şey, gönül kırgınlığı çok ayrı bir şey. Bunu herkesin bilmesi lazım. Uzak duruyordum. O sırada da linçlere uğradık. Bıraktık. Bırakınca da linçe uğradık. Nasıl linçe uğradık? Gazetecilik şu değil midir: iddia varsa o iddiayı sormak değil midir? Bize bunlar sorulmadan gazetelere çıktık. Sonra arıyorum ‘özür dileriz yanlış yaptık’ diyorlar. Bizim onurumuz, şerefimiz var. Böyle şeyleri neden yapıyorsunuz? Bu doğru bir şey değil ki. Bir TV programında gazeteci arkadaşımız var. Hayatım boyunca tanımadım, görmedim. Onun köşe yazılarını da okuyorum. Her takip ettiğim TV programında bir yıl boyunca şunu söyledi: ‘Kaan Ay futbolculara maaş vermedi.’ Verdiklerim, vermediklerim ortada. Kayıtlar orada. Keşke beni arayıp bana sorsaydı. Birilerinin söylediği şeyleri orada söylemeseydi. Bizi seven insan yok mu bu şehirde? Ne düşünürler hakkımızda? Bunlara üzüldüm. Keşke arasaydı beni. Bıraktığım zamanlarda birkaç kere böyle gündeme geldik” diye konuştu. 

FUTBOLCULARI KİM TEHDİT ETTİ? 

Kaan Ay’ın istifası sonrasında kulüp bir süre Divan Kurulu tarafından yönetildi. O dönemde bazı futbolcuların tehdit edildiği iddialarına ilişkin de konuşan Kaan Ay, şunları söyledi: “ben futbolcuların tehdit edildiğini biliyorum. Hatta bir tanesine de şahitlik edebilirim. İki oyuncu bunları gelip bana anlattı. Duyduğum birkaç şey var. Bunlar duyum ama duyuma göre ben konuşmam. O bize yakışmaz. Ama birebir yaşadığım şeyler var. Maalesef bunlar yapılmış bu kulüpte. Bunları doğru bulmuyorum.” 

KİM BU KULÜP ÜZERİNDEN PARA KAZANAN KİŞİ? 

Bazı isimlerin kulübün üzerinden para kazanıp sonra da kulübe yardım yapıyorum algısı yaratma gayreti içerisinde olduğunu da söyleyen Ay, “Biri var ki, Eskişehirspor’da menajerlikle kazandığı paralarla fitre, zekât dağıtıyor. Bu Eskişehirspor’un parası. Çıkıyorlar, tesiste bir yer yapılmış diyorlar. 40 liraya yaptırıyorsun, 300-400 liraya yaptırdım diye gazetelere bastırıyorsun. Bunlar doğru şeyler değil. Ne zamandan beri insanların değerleri parayla ölçülüyor… Eskişehirspor’a 1 TL bile destek olan insandan Allah razı olsun. Her zaman başımın üstünde yeri vardır. Ama doğru olan şeyler yazsın. Faturası yok, bir şeyi yok yazıyorlar. İnanılırlık kalmıyor. Aklı başında bir insan baktığında oraya, o kadar para harcanmadığını anlar” dedi. 

ALİ ÇELİKOĞLU ÖNCE SUÇLADI, SONRA KAAN AY’DAN ÖZÜR DİLEDİ 

Dönemin Divan Kurulu Başkanı Ali Çelikoğlu’nun suçlamalarına da tek tek yanıt veren Kaan Ay, “O dönemde yine bir iftiraya maruz kaldık. Nedense hep bana yapıldı bu. Bu kulübü ne duruma sokanlara hiçbir şey olmadı da bize neler oldu. Ali Çelikoğlu, tesislerdeki toplantıda bana karşı, ‘Kaan Ay döneminde futbolcuyla anlaşma yapmış, 30 bin Euro ödeyeceğim demiş ödeyememiş. Kulübe 800 bin TL ceza gelmiş’ demiş. Beni arasalardı ben anlatırdım. Yine arayıp sormadılar. Arkadaşlar namus abidesi maşallah, beni rencide ettiler. Ali Çelikoğlu’yla bir ortamda karşılaştık. Neden böyle bir şey yaptığını sordum. Aslı olmayan şey. Kaan dedi, bana öyle söylediler dedi. Muhasebeyi ara dedim. Aradı, ulaşamadı. Biraz gerildik orada. 15-20 dakika sonra beni aradı. Kaan senden özür diliyorum, kusura bakma dedi. Özür diliyorsan sıkıntı yok. Ama bunu Divanda düzelt dedim. Ama Divanda düzeltmedi. Bizden özür dilemedi. Merak eden varsa Eskişehirspor muhasebesinden bakabilir. Her şey orada var” ifadelerine yer verdi. 

MEHMET ŞİMŞEK VE EKİBİ BAŞARILI 

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ile ilişkileri konusunda da konuşan Ay, “Zaman zaman kendisiyle telefonda görüşüyoruz. En son deplasman konusunda görüşmemiz oldu. Onları başarılı buluyorum. İnşallah daha iyi bir yere getirebilirler. Mesela tesisler yıkıldı. Yıkıldığını gazeteci bir arkadaşımızdan öğrenmiştim. Futbolcuların hepsi zor durumda. A takımının olduğu tarafa bir yer yapmışlar. 15 tane oyuncumuzun kalma durumu oluyormuş. Eskişehirspor’un geleceği kesinlikle altyapısıdır. Benim dönemimde de altyapıya çok önem verdim” dedi. 

‘YENİ BİR SAYFA AÇMAMIZ LAZIM’ 

“Eskişehirspor her görüşten insanı birleştiren bir kurum. Bunu yıktılar. Şimdi insanlar girmek istemiyor. Destek olacağız. İnsanların gönlünü almamız lazım. Yeni bir sayfa açmamız gerekiyor” diyen Kaan Ay, iyi bir sinerjiyle birlik olarak kim kırıldıysa tamir için yola çıkmanın zamanının geldiğini söyledi. 

‘ESKİŞEHİRSPOR BU BADİREYİ DE ATLATACAK’ 

Kulübün yaşadığı zorlu süreci atlatacağına da inandığını söyleyen Eskişehirspor eski Başkanı Kaan Ay, “ben bu kulübe emek veren, her ne olursa olsun bütün başkanlarımıza, Eskişehirsporlulara, personele, gerçek taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Eskişehirspor şu an zor bir süreçte olabilir ama bunu atlatacaktır. Eskişehirspor ilk defa bu duruma düşmedi. Bu durumdan kurtulacaktır. Kurtulacağına canı gönülden inanıyorum. İnşallah iyi bir noktaya gelecektir” şeklinde konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@