Kazım Kurt Eskişehirspor kongresi öncesi sert konuştu

Eskişehirspor’da vaziyet kötü. 12 Temmuz’a ertelenen kongre son kez yapılacak. Kongre öncesi konuşan Başkan Kazım Kurt tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

ESKİŞEHİRSPOR 10.07.2021, 13:29 22.07.2021, 16:10
Kazım Kurt Eskişehirspor kongresi öncesi sert konuştu

ÖZEL HABER

Eskişehirspor kapanmanın eşiğine geldi. Divan Kurulu tarafından idare edilen kulüpte ertelenen olağanüstü kongre son kez 12 Temmuz Pazartesi günü saat 16.00’da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kongre öncesinde Sağlı Sollu Haber’e açıklamalarda bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt açtı ağzını yumdu gözünü.

‘FALAN VARSA BEN YOKUM’

Eskişehirspor’un kapanma noktasına gelmesinin sorumlusunun eski yönetimler olduğunu öne süren Başkan Kurt, yaptığı telefon görüşmelerini aktardı. Kurt, “Eskişehirspor’un bu hale gelmesinin sebebi kötü yönetimlerdir. Uzlaşmaz tavırlar ve tutumlardır. Ve bu tavırların hala sürdürülüyor olmasıdır. Şu anda takım 2. Lig’e düşmüş, lisanslı sporcusu kalmamış, sözleşmeli bir ortam olmamış ama bizim yöneticilerimiz hala anlaşamıyor. Şimdi ben bunu çözmekte zorlanıyorum. Şunu ısrarla çok kez söyledim: Bazılarının Eskişehirspor’a borcu var. Çünkü Eskişehirspor’un eski başkanı olmak bile, açtığınız zaman telefonu istediğiniz kişiyle randevu almayı kolaylaştırır. Bunun bari hatırına diyorum ben, yan yana gelin. Ama gelmiyorlar. Çünkü ben denedim ve aradım, uğraştım, gelmiyorlar bir araya. Daha telefonda ‘ooo başkanım, abim, tamam sen çok yaşa, sen çok iyisin eyvallah, ama falan varsa ben yokum filan varsa ben yokum’ diyorlar. E, o zaman o falan filan olmadan da bu iş olmuyor. Dolayısıyla bir kaosun içine girdi kulüp” ifadelerini kullandı.

‘İMZA ATMAYANLARA GÜLÜYORUM’

Kulübün yaşayacağından umudunun kalmadığını da ifade eden Kazım Kurt, “Divan heyeti çaresizlik içerisinde. Ben Eskişehir’de yetkili etkili kim varsa bu işin altına elini koyması gerektiğini düşünüyorum. Ben hazırım. Elimden geleni her zaman yaptım, yine yaparım ama umudum kalmadı. Şu anda alacağı olanların imza atmamasına gülüyorum. Şu anda imza atmayanlar bu parayı alabileceklerini mi zannediyorlar? Kimse bu parayı bağışlasınlar demiyor. Yani bizim tekerin dönebilmesi için lisansların çıkması, kulübün açık kalması lazım ki umut olsun” dedi.

‘ESKİŞEHİRSPOR BİR SPOR KULÜBÜ DEĞİL’

Eskişehirspor’un başına gelenlerin herhangi bir derneğin başına gelmesi halinde Eskişehir Valiliğinin çoktan o derneğin kapısına kilit vuracağına vurgu yapan Kurt, “Kayyuma kalmak diye bir şey de yok. Yasal olarak şu anda Eskişehirspor’un bir spor kulübü olmadığını düşünürseniz, herhangi dernek olduğunu düşünürseniz, şimdiye kadar Vilayet gelir kilidi vururdu. Halkevlerinin böyle bir şey yaptığını düşünün… Ya da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin böyle bir şey yaptığını düşünün… Ne olurdu? Dolayısıyla ben umudumu kaybettim” diye konuştu.

DÜNDAR ÜNLÜ, ZİHNİ ÇALIŞKAN, NABİ AVCI

Mevcut AK Parti İl Teşkilatının muktedir olmasına rağmen kulübün kurtuluşu için adım atmadığını da kaydeden Başkan Kurt, “Ben çok uğraştım Eskişehirspor için. Hatta beni zaman zaman ‘yav siyaset bulaştırıyor’ gibi suçlamaya kalkanlar oldu. Ben asla o siyasetle bu işi karıştırmadım. Ama esas siyaseti yapanlar Eskişehirspor’u yönetenler oldu. Yani CHP’li belediye başkanlarına oturacak sandalye vermediler protokol sıralarında. Ama AKP’li ilçe yedek yöneticisine bile protokolde yer verdiler. Bunu niçin yaptılar? Dediler ki: Acaba Cumhurbaşkanı para verir mi? Al işte, vermedi. Yani AKP İl Başkanı Dündar Ünlü’de dahil, Zihni Çalışkan da dahil bir sürü şey yapabilirlerdi, yapmadılar. Sayın Nabi Avcı, Eskişehir’e ne yaptı ki Eskişehirspor için bir şey yapsın” ifadelerine yer verdi.

‘GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM’

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı’nın Eskişehir’e Millet Bahçesi kazandırdığı hatırlatılınca Kurt, şunları söyledi: “Millet Bahçesi iyi ki oldu Allah’a şükür, şimdi ‘çöpünü al’ diye bizi sıkıştırıyorlar. Neyse… Yani mesele isteyip istememe meselesidir. Şimdi Eskişehir’de profesyonel bir futbol kulübü kapanıyor. Bu beni ilgilendirmiyor diyen yalan söyler. Bu mesele herkesi ilgilendirir. Onun için herkes, o ilgi oranında destek olmalıydı. Şimdiye kadar olmadı. Şimdi son bir hamleyle bir şey yapılabilir mi? Bence hala denemek lazım. Şimdi ben üzülüyorum, utanıyorum, geçmiş olsun diyorum. Yapabileceğim başka şeyler vardı da yapmadım mı diye kendi kendime sorumluluk da hissediyorum. Ama gönlüm huzur içerisinde, yalnız üzgünüm.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (2)
Turgay ESAN 3 yıl önce
Haklısın kazım başkan % yüz katılıyorum birde nabi avcı ismini cadde'ye verdile ne yaptı ki
Kayseri'de olsa şehir'e sokmazlar
Ramazan Demir 3 yıl önce
Asıl sorumluları gözden kaçırmayalım,Halil ile Mesut kulübü iflas ettiren onlar mal varlıklarına el konulması lazımdı.Mutlumusunuz şimdi kına yakın yazıklar sizlere Allah kahretsin size
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@