Cemil Kılıç Eskişehir'e geliyor! Şeriat konuşulacak

Tepebaşı Belediyesi’nin Kent ve Kültür Söyleşileri devam ediyor... Söyleşiler kapsamında bu ayın konuğu Yazar Cemil Kılıç olacak...

ETKİNLİKLER 24.01.2023, 12:32 25.01.2023, 11:50
Cemil Kılıç Eskişehir'e geliyor! Şeriat konuşulacak

Tepebaşı Belediyesi’nin Kent ve Kültür Söyleşileri devam ediyor. Şair Haydar Ergülen’in koordinatörlüğünde gerçekleşen söyleşilerin bu ayki konuğu Yazar Cemil Kılıç olacak.

Tepebaşı Belediyesi’nin beğeniyle takip edilen ve şehrin kültür geleneği haline gelen Kent & Kültür Söyleşileri, birbirinden önemli isimleri Eskişehirlilerle bir araya getirmeye devam ediyor.

Şair Haydar Ergülen’in koordinatörlüğünde gerçekleşecek Kent ve Kültür Söyleşilerinin bu ayki konuğu ise Yazar Cemil Kılıç olacak. Kılıç, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde 30 Ocak Pazartesi günü saat 19.00’da; “Şeriat Nedir?” konulu söyleşiye katılacak.

Cemil Kılıç Kimdir?

Yazar Cemil Kılıç, 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Sinop nüfusuna kayıtlı yazar, ilköğrenimini Sinop ve İstanbul'da tamamladı. İstanbul'da Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Kelam ve İslam Felsefesi Bölümü'nü bitirdi. 1998 yılında aynı üniversitenin Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine başladı. 1999 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atandı. 2001 yılında; "Ümmet Sisteminden Ulus Devlete Geçişte Harf İnkılabının Kültürel Değişim Üzerine Etkileri" teziyle Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında Eğitim-İş Sendikası İstanbul örgütlenmesine katıldı. O yıldan bu yana Eğitim-İş şube yönetim kurullarında yönetici olarak görev alıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Fatih Şubesinin kurucuları arasında yer alan yazarın derneğe üyeliği ise devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında pek çok panel, konferans ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldı. Din, laiklik, İslam mezhepleri ve Alevilik üzerine televizyon ve radyo programlarına katıldı. 13 Ağustos 2017 tarihinde "Atatürkçü, Cumhuriyetçi İlahiyatçılar" adıyla kurulan oluşuma öncülük etti. Yazarın, "İslam'ı Anlamak İçin Türkçe Kur'an" adlı meal çalışması da dahil yayınlanmış 9 kitabı bulunmaktadır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@