banner194

Nasreddin Hoca Festivali başladı!

Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, Sivrihisar korteji ile başladı.

ETKİNLİKLER 29.06.2022, 14:46
Nasreddin Hoca Festivali başladı!

Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali Sivrihisar korteji ile başladı. 5 farklı ülkeden grupların katılımıyla başlayan muhteşem festivalde renkli görüntüler vardı. 1-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Sivrihisar Uluslar arası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali Sivrihisar korteji ile start aldı. 

Amerika, Moldova, Sırbistan, Letonya ve Türkiye’nin katılımıyla başlayan Uluslar arası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’nde Sivrihisar sokaklarında renkli görüntüler vardı. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü makamında ülke temsilcilerini ağırlayarak, “Nasreddin Hoca’nın memleketi ve Dünyanın Merkezi Sivrihisar’a hepiniz hoş geldiniz” dedi. Hediye takdimlerinin ardından Sivrihisar sokaklarında başlayan kortej yürüyüşü ile festivale davet yapıldı. 

Kortej yürüyüşünde Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan, Emniyet ve Jandarma ekipleri de yer aldı. Sivrihisar sokaklarında gösterilerini sergileyen gruplar eğlenceli dakikalar yaşattı. Kortej yürüyüşü Sivrihisar Belediyesi önünde başlayarak, ilçe merkezinde devam etti. Sivrihisar Halk Pazarında vatandaşlarla buluşan kortej Nasreddin Hoca Anıt Parkı’nda, Nasreddin Hoca ve kızı Hatun’un mezarına güller bıraktılar. Toplu fotoğraf çekimi ile Sivrihisar korteji sona erdi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@