banner298

banner194

"2 Eylül 1922’deki kurtuluş sevincini ve o günkü ruhu asla unutmuyoruz"

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçaköy, 2 Eylül Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 01.09.2022, 17:39
"2 Eylül 1922’deki kurtuluş sevincini ve o günkü ruhu asla unutmuyoruz"

Nuray Akçasoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İçinde yaşıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumuz Eskişehirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü. 

İşgal altında her türlü imkânsızlığa rağmen kadınıyla-erkeğiyle, genciyle-yaşlısıyla Kurtuluş Savaşının tüm safhalarında, şehrimizin ve kutsal vatan topraklarımızın bağımsızlığı için hiç bir fedakârlıktan kaçınmadan mücadele ederek büyük bir kahramanlık destanı yazan ecdadımızın, 2 Eylül 1922’deki kurtuluş sevincini ve o günkü ruhu asla unutmuyoruz. 

Cumhuriyetle birlikte kendi küllerinden yeniden doğan şehrimiz Cumhuriyet ateşinin yakıldığı yerdir ve o ateş bizi ısıtmaya, aydınlatmaya sonsuza dek devam edecektir. Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlarken, bu toprakları bizlere vatan kılan Türk istiklal ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını ve bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. 

Şehrimizin bayramı, Eskişehirlilere kutlu olsun!" 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@