Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

5. yargı paketiyle birlikte cezaevi izinlerinin 6 ay uzatılması gündeme geldi. Peki, açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Cezaevi izinleri bitti mi? İşte detay...

GÜNDEM 30.11.2021, 10:22
Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? CTE Covid-19 izni cezaevi izinleri bitti mi? Koronavirüs nedeniyle açık cezaevinde kalan binlerce mahkuma verilen izinle birlikte, cezaevinde kalan binlerce mahkum serbest kalmış ve evlerine gitme fırsatı yakalamıştı. Yaklaşık 1,5 yıldır dışarıda olan mahkumların izinleri 2 aylık sürelerle uzatılıyor. Ancak CTE son duyurusuyla bu izinlerin son ereceği açıklanmıştı. 5. yargı paketiyle birlikte bu konuda bir düzenleme öngörüldü ve cezaevi izinlerinin 6 ay uzatılması gündeme geldi. Peki; açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Cezaevi izinleri bitti mi?

Açık cezaevi izinleri 30 Kasım tarihinde sona erecek olması dolayısıyla pek çok mahkum ve yakını için önem arz ediyor. Açık cezaevi izinleri, 5. Yargı Paketi içerisinde yer alması beklenen hususlar arasında bulunuyor. Yasayla, cezaevlerindeki COVID-19 nedeniyle infazlarını evlerinde geçirenlerle ilgili de yeni düzenlemeye gidildi. 30 Kasım’da sona erecek COVID-19 izinleri 31 Mayıs 2022 tarihine kadar uzatıldı. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI? 

TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Resmi Gazete'de 30 Kasım tarihi itibariyle henüz yayımlanmadı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin görüşmeleri tamamlandı.

Partilerin ortak önergesiyle kanun teklifine ihdas edilen maddeyle ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili düzenlemede değişiklik yapıldı. Mevcut düzenlemedeki 'her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir' ibaresi, 'her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir' şeklinde değiştirildi. Buna göre; Koronavirüs salgını sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki Izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@