AK Partili Günay'dan ŞÖNİM'de çarpıcı açıklamalar!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’i ziyaret etti...

GÜNDEM 25.11.2022, 16:44
AK Partili Günay'dan ŞÖNİM'de çarpıcı açıklamalar!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’i ziyaret etti.

Ziyaretinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Günay açıklamasında, şunları söyledi:

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar, dünyanın her yerinde kadına karşı yapılan ayrımcılığa, eşitsizliğe, fiziki/psikolojik şiddete dikkat çekerek mücadele ve dayanışma ile bu anlamlı günü sürdürülebilir bir mücadele haline getirmektedirler.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi Devletin kadınları korumaya yönelik önlemleri ve şiddete yönelik politikalarıyla çalışmaları sürekli yenilenerek devam etmektedir. Erkek şiddeti, kadın cinayetleri, kadının korunması temel bir politika olarak ele alınmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadelede hedef ‘sıfır tolerans’ ilkesi ile hiçbir kadının şiddete uğramadığı sosyal doku ve sosyal hayatı inşa etmektir. 

Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve şiddete uğrayan kadınların korunması konusunda devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile el ele vererek çalışmalarını sürdürmektedir. Son verilere göre KADES 4.2 milyon kişi tarafından indirildi. Yeni eklenen dil seçenekleriyle de 11 ayrı dilde hizmet vermektedir. Manuel telefonlarda da bir program oluşturulması noktasında çalışma yapılıyor. 81 ilimizin her birinde bir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) var. 7 büyük şehirde birer tane daha açma projesi gündemde. Türkiye genelinde kadına yönelik şiddetle mücadelede irtibat noktası olan 393 sosyal hizmet merkezi bulunmakta. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yargıda atılan adımlar dünyaya örnek oldu. Somut pişmanlık emaresi içermeyen davranış biçimleri indirim sebebi olmaktan çıktı. Takım elbise giymek ya da kravat takmak iyi hal indiriminden kategorik olarak çıkarıldı. Israrlı takip Türk Ceza Kanunu'nda da bir suç olarak düzenlendi ve cezası da 6 aydan 2 yıla kadar şeklinde düzenlendi.

Ülkemizde kadına şiddet ile ilgili zihniyet dönüşümü olmadan sadece devlet sorumluluğu ile bu sosyal konunun çözüme ulaşması mümkün değildir. Devletimizin çok yönlü ve bütüncül yaklaşımlarının dışında kadına şiddete mücadele konusunda toplumsal düzeyde de etkin ve kararlı bir şekilde bu mücadeleye hepimiz katılmalıyız. Bu sorun 85 milyon insanın sorunudur. Hepimizin el birliği ile bu meseleyle mücadele etmesi gerekiyor.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Türk Medeni Kanun’u, 6284 sayılı Kanun, Uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan kadın haklarının tüm kurum ve kuruluşlarla eksiksiz uygulanması öncelikli görevler arasında yer almaktadır. “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” sloganı ile yürütülen bu mücadelede kadın erkek fark etmeksizin her bireyin desteği önemlidir. Aynı zamanda bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunudur. Bütün dünyadaki kadınlar değerlidir ve toplumları milletleri oluşturan en kıymetli varlıklar kadınlardır. Her zaman ve her koşulda olduğu gibi şimdi ve gelecekte de şiddete karşı mücadelemiz kesintisiz bir şekilde topyekûn devam edecek ve yaşanılan hiçbir olaya, duruma sessiz kalmayacağız."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@