banner298

banner194

AK Partili Günay'dan toplumsal cinsiyet adaleti vurgusu

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 07.03.2023, 15:43
AK Partili Günay'dan toplumsal cinsiyet adaleti vurgusu

Prof. Dr. Emine Nur Günay mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Yaratılıştan günümüze kadınların, toplumun temel yapı taşlarından olduğu ve toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesinde önemli bir rol oynadığı, eğitim seviyelerinin yükselmesi ve iş hayatına katılımının artması ile toplumsal gelişmenin hızlandırılmasında etkili bir faktör olduğu kabul görmüş bir kanıdır. Kadınların siyasi hayatta yer almaları ve karar alma süreçlerinde aktif bir rol oynamaları ise toplumun genel yapısını ve kültürünü değiştirerek, kadınların haklarını ve toplumsal konumunu iyileştirdiği bir gerçektir.

Ancak tüm bu sonuçların gerçekleşmesi için toplumsal cinsiyet adaletinin olması gerekir. Toplumsal cinsiyet adaleti, kadınların ve erkeklerin toplumda eşit haklara sahip olmalarını ve toplumun her alanında eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlayarak, toplumun daha adil ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesini hedefler.

Bu yıl, ‘Kadınlar Günü’nü içimiz buruk ve kederli olarak yaşıyoruz. Kahramanmaraş merkezli Depremlerde tüm vatandaşlarımızla birlikte ailenin direği, toplumun yapı taşı olan binlerce kadınımızı kaybettik, aileler parçalandı, yok oldu. Yetim ve öksüz yavrularımıza, eşlerini kaybeden erkeklerimize, kızını, gelinini, kız kardeşini kaybetmiş ailelerimize baş sağlığı ve sabırlar diliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 

Rabbim sağlıklı ve huzurlu günlerde barış ve birlik içinde paylaşacağımız nice güzel günlere eriştirsin, her türlü felaketten korusun."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@