banner298

banner194

AK Partili Günay müjdeyi verdi: O proje yapılacak

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Alpu ve Beylikova’da yapılması planlanan GES projeleri için finansmanın sağlandığını kamuoyu ile paylaştı.

GÜNDEM 24.08.2021, 12:26 25.08.2021, 10:46
AK Partili Günay müjdeyi verdi: O proje yapılacak

27 Mayıs 2021 tarihinde Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ı TBMMde ziyaret etmiş, İlçe sorunlarına ilişkin konular üzerine görüşmüşlerdi. Prof. Dr. Günay Eskişehirin ilçeleri benim için çok kıymetli, ilçeler için yapılabilecek ve halka hizmet götürülecek her proje için destek veremeye hazırım. Alpu ve Beylikova GES Projesini Bakanımız Murat Kurum’a aktardık, İller Bankası kredi desteği ile hayata geçiyor inşallah" dedi.

HAREKETE GEÇTİ, KONUYU İLGİLİ KURUMLAR İLE GÖRÜŞTÜ

Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ile Prof. Dr. Günay arasında TBMMde gerçekleşen görüşmede öne çıkan konular arasında ilçeye fayda sağlayacak Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi üzerine Günay adım attı. Alpu Belediyesinin başvurusu üzerine ilçeye 150 KWlık GES yapılması projesi için kaynak bulunması söz konusuydu. Prof. Dr. Günay hemen İller Bankası ile görüşmelere başladı. Günay, Alpu ilçemize ve kırsal kalkınmaya yapacağı katkılar ile durum değerlendirmesini İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük ile paylaştı. 1 milyon 250 bin TL kredi konusunda Alpu Belediyesine verilen destek ile GES Projesi için gereken bütçe karşılanmış oldu. Prof. Dr. Günay konu ile ilgili, ‘’Alpu için yenilenebilir enerji üretecek olan bu proje ile artık temiz enerji ile ilçemiz çevreci ve maliyeti düşük bir sisteme sahip olacak. Alpulu tüm hemşerilerime hayırlı ve uğurlu olsun. Bizim için tüm ilçelerimiz çok değerli. Böyle kıymetli projeler için şehrin vekili olarak elimden geleni yapmaya hazırım. Hükümetimiz her zaman hizmet eden belediye başkanlarımız ve hemşerilerimizin yanında" ifadelerine yer verdi.

BEYLİKOVADA 3MWLIK GES KURULUYOR

Prof. Dr. Günay’ın girişimleri sonucunda finansman konusundaki çözümle yapımına başlanacak bir başka proje ise Beylikova Güneş Enerji Sistemi projesi oldu. İlçede Beylikova Belediyesi tarafından 3 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Proje kapsamında her birinin gücü 395 W olan 9.280 adet güneş paneli kullanılacak. Santralde şebeke bağlantılı elektrik üretimi yapılacak. Üretilen elektrik depolanmadan direk elektrik şebekesine bağlanacak. Projeye için yaklaşık 5 milyon TLlik bir finansman bulunmasını sağlayan Prof. Dr Günay, ‘’Beylikova ilçemiz için de temiz ve sürdürülebilir enerji konusunda önemli bir adım atıyoruz. Belediye Başkanımız Özkan Alp ile GES Projesinin alanını gezmiş, proje finansmanı aşamasına gelindiğini anlatmıştı. Bu proje, Beylikova Su Depolama Tesisi’nin elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak olması sürdürülebilir tarımsal sulama açısından da çok önemlidir. İlçelerimiz için bu projelerin sayısının artması en önemli temennimiz" dedi.

GÜNEŞ ENERJİSİ AÇISINDAN AVANTAJLI BİR ÜLKEYİZ

Güneş enerjisine yapılan yatırımların çevreye katkısının altını çizen Prof. Günay “Güneş enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları arasında dünyanın her yerinde, her zaman ulaşılabilir olması açısından önemli bir enerji kaynağı. Güneş’ten bir saat boyunca elde edilen enerjinin bir yıl boyunca küresel enerji ihtiyacını karşılayabileceği hesaplanırken, mevcut durumda dünyaya gelen bu enerjinin yalnızca yüzde 0,001ini kullanabiliyor. Bilim insanlarına göre güneş ışığından en az 5 milyar yıl daha yararlanabileceğiz. Ülke olarak güneş ışını alma açısından avantajlı bir konumdayız. %100 temiz, yenilenebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi kullanımını arttıkça fosil yakıtlara alternatif olacak, karbon ayak izi azalacak, elektrik üretimi için petrol, kömür ve doğalgaza olan bağımlılığı azalacak, dünyadaki sera gazları azalacak. Güneş enerjisinin sürdürülebilir çevre üzerinde olumlu bir etkisi var. Ben ilgi ve desteklerinden dolayı Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve İller Bankası Genel Müdürümüz Sayın Yusuf Büyük’e hemşerilerim adına teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@