banner298

banner194

Anadolu Oyun Evi deprem bölgesinde

Anadolu Üniversitesi, iki büyük depremle sarsılan 11 ildeki vatandaşlar için başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor...

GÜNDEM 23.04.2023, 15:37
Anadolu Oyun Evi deprem bölgesinde

Anadolu Üniversitesi; Anadolu Mutfağı ve Anadolu Oyun Evi, Belen Kaymakamlığı, Belen Belediyesi ve Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda Ramazan ayı boyunca da depremden etkilenen vatandaşlarımız ve çocukların yanında oldu. “Anadolu Oyun Evi” gönüllüleri Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda etkinliklerini Hatay'daki tüm çocuklara ulaştırmak için yollara koyuldu. Anadolu Üniversitesi, personeli ve gönüllülerden oluşan ekipler tarafından falliyetlerini sürdüren "Anadolu Mutfağı" da bayrama özel bir program hazırladı.

Ramazan Ayında sahur ve iftar yemekleri Anadolu Mutfağı tarafından hazırlandı

Hatay’ın Belen ilçesinde faaliyet gösteren Anadolu Mutfağı, Ramazan ayı boyunca da faaliyetlerine devam etti. Belen’de üç farklı noktada vatandaşlara sahur ve iftar yemeği hazırlayan Anadolu Mutfağı bayramda ise farklı ilçelerde vatandaş ve çocuklarla bir araya geldi. Anadolu Üniversitesi personeli ve Eskişehir'den yardımseverlerin bağışları ile toplanan şeker, çikolata, kıyafet, oyuncak gibi yardımlar bölgedeki depremzede çocuklar ve ailelerine ulaştırılırken Turizm Fakültesi tarafından bölgeye götürülen pamuk şeker makinesi ile bayram öncesinde ve bayramda çocuklara pamuk şeker ikram edildi.

İki bayramda Anadolu Üniversitesi çocukların yanında

Anadolu Üniversitesi bayramın sevincini deprem bölgesindeki çocuklarımızın doyasıya yaşaması için bir dizi etkinlik hayata geçirdi. Etkinlikler kapsamında Anadolu Oyun Evi; Dikmece, Harbiye, Samandağı ve İskenderun İlçeleri ve Karali, Küçük Dalyan, Serinyol mahallerinde bayrama özel bir programla çocukların yanında olmaya devam etti. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları tarafından bölgede çocuklara özel etkinlikler düzenlenirken yine Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları tarafından eğitim gören öğrenciler bayramda oyun sahneledi.

Anadolu Mutfağı nedir?

Anadolu Mutfağı, Hatay Belen’de yaklaşık 10 bin vatandaşımıza sıcak yemek sağlayan bir oluşumdur. Anadolu Mutfağında, gönüllü Anadolu Üniversitesi personel ve öğrencileri hizmet veriyor. Mutfağa, Kızılay gıda ürünü, Pet Gaz da mutfak malzemesi desteği sağlıyor. Anadolu Mutfağının, gönüllü ekipler tarafından altı ay boyunca faaliyet göstermesi planlanıyor. Bu kapsamda mutfakta gönüllü olarak çalışmak için http://ana.do/3SG linkinde yer alan formu doldurmak yeterli oluyor.

Anadolu Oyun Evi

Anadolu Oyun Evinde kurulduğu günden buyana gönüllülerin desteğiyle Belen'de oluşturduğu etkinlik alanında çocuklar için çeşitli eğitici-öğretici faaliyetlere, bireysel ve toplu oyunlar gerçekleştiriyor. Bu etkinliklere film gösterimleri, tiyatro oyunları ve konserler de dahil oluyor. Bu sayede bölgedeki depremden zarar gören çocuklara yardımcı olunması ve depremin yıkıcı psikolojik etkilerine karşı korunması hedefleniyor. Bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda kurulan Anadolu Oyun Evi, depremden etkilenen çocukların yaralarını sarmaya destek olmak için gönüllülerin desteği ile faaliyetlerini yürütüyor. Anadolu Oyun Evi’nde tamamen gönüllü Anadolu Üniversitesi akademisyen, öğrenci ve personelinden oluşan ekipler çocukların sosyalleşmesine ve nitelikli zaman geçirmesine yönelik katkı sağlıyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@