banner298

banner194

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükşehir'de

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğünü ziyaret etti.

GÜNDEM 09.03.2023, 17:04
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükşehir'de

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle düzenlenen “Afet ve Kadın” başlıklı panele katılmak üzere Eskişehir’e gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın’ın da yer aldığı ziyarette Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Özge Ören, müdürlüğe bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Eşitlik Birimi ve Aile Danışma Biriminin faaliyetleri, yürüttükleri projeler ve deprem afeti sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Şehir merkezi ile kırsalda, çevrimiçi ve yüz yüze verilen hizmetleri ve müdürlük tarafından yürütülen projeleri ilgiyle dinleyen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Eskişehir’de olmaktan dolayı çok mutluyum. Eskişehir toplumsal cinsiyete duyarlı planlama ve bütçe projesinin yürütüldüğü 4 pilot ilden bir tanesi. Eskişehir toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması adına başarılı çalışmalar yapan kadın dostu bir şehir. Yapılan bu başarılı çalışmalar ve özel hassasiyeti nedeniyle Başkan Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyor, sizleri tebrik ediyorum” dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise Eskişehir’in kadın çalışmaları alanında öncü belediyelerden olduğunu ifade ederek, “Kadınlara yönelik çalışmaları çok önemsiyorum. Belediyemizde üst düzey yöneticilikten her kademede çalışan başarılı kadınlar ile örnek çalışmalara imza atıyoruz. Son deprem afeti sonrası da Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğüne bağlı bulunan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Aile Danışma Biriminde görevli psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmanlardan oluşan Psikososyal Destek Ekibi tarafından deprem bölgelerinden Eskişehir’e gelen 997 aile ile 7/24 online ve yüz yüze görüşmelerle psikolojik ilk yardım desteği verildi. Bu destekle yaklaşık 7 bin depremzede ferde ulaşıldı. Nazik sözleriniz için teşekkür ediyor, sizleri şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Tabi şunu da eklemeden geçemeyeceğim; Eskişehir kadın dostu şehir olmaya devam edecek” diye konuştu. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@