banner298

banner194

Başkan Ataç yüzlerce kadını bir araya getirdi!

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Belde Evi kadınları ile buluştu. Başkan Ataç, kadınların desteği ile ülkenin aydınlık bir geleceğe kavuşacağını söyledi...

GÜNDEM 10.03.2022, 14:50
Başkan Ataç yüzlerce kadını bir araya getirdi!

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde Belde Evi sakini kadınlar ile bir araya geldi.

Etkinliğe çok sayıda kadının yanı sıra CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden kadın yöneticiler ve kadın mahalle muhtarları katıldı.

“Bu mücadeleyi beraber yapacağız”

Başkan Ataç burada kadınlara hitap ederken, 6 siyasi parti liderinin buluşmasının önemine dikkat çekti. Başkan Ataç, “Yakın zamanda 6 siyasi parti bir araya geldi. Bugün Türkiye’de ayrışmanın hakim olduğu bir dönemde bu buluşma çok önemli. Bu ülkenin barışa, birlikte olmaya, yan yana durmaya ihtiyacı var. Bugün bu salonda her partiden kadınımız var. Biz şimdiye kadar kimseye siyasi görüşünü sormadık. Çünkü bizim gönlümüz herkese açık. Bu güzel birlikteliği alkışlamalıyız. Yaşı müsait olanlar 20 yıl önce TV’lerde görürdü. Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Erdal İnönü, Tansu Çiller, Turgut Özal bir araya gelirler, tartışmalar yapılırdı. Bu 6 partinin bir araya gelmesi bana o günleri hatırlattı. O günlerde de insanlar tartışır ancak bölünmezdi. Bu sebeple 6 siyasi partinin bir araya gelmesine o kadar mutlu oldum ki anlatamam, destekliyorum. Türkiye’nin kurtuluşu bu buluşmadan sonra olacaktır arkadaşlar. Siz hanımların vereceği destek ile aydın bir geleceğe ulaşacağız. Bugün 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü. Ama son 20 yılda kadınlarımızın başına gelenlerden dolayı ben bunu bir ‘mücadele’ günü olarak görüyorum. Bu mücadeleyi beraber yapacağız. Şiddeti önleyeceğiz, hiç kimse bir insan canına kıyamaz. Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’. İşte, o büyük insan iyi ki varmış. Kadına seçme-seçilme hakkını 1934’te veriyor. Dünyanın en medeni ülkesi olarak bilinen İsviçre, 1971 yılında kadına bu hakkı veriyor. Aradan kaç sene geçiyor, güzel insan Atatürk’ün vizyonuna bakın. Bugün Ukrayna’da kadın, çoluk, çocuk katlediliyor. Burnumuzun dibinde savaş var, şiddetle karşıyım, protesto ediyorum. Atatürk, ‘Yurtta sulh, dünyada sulh’ demiş. Ülkenize düşman ayak basmadıkça savaş, cinayettir” diye konuştu.

Programda daha sonra siyasi parti temsilcisi kadınlar söz aldı

CHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nursen Satıç, “Hepinizin 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyorum. İnşallah böyle bir gün değil de her gün kadınlara ait olsun isterim. Kız kardeşlerimizin ölmediği, hiç kimsenin şiddet görmediği, hepimizin iyi hallerde, iyi şartlarda yaşadığı günler diliyorum” dedi.

Gelecek Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Meral Özdoğanlı ise “Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Burada hepimiz bir aileyiz. Ülkemizde de bir aileyiz. Çünkü sen bir kadınsın, ben de bir kadınım.  Ama aynı zamanda ben bir anneyim, aynı zamanda ben bir ablayım. Bir kardeşim, evladım. Ama hiç kimsenin kölesi değilim. Karşı cinsimde hiçbir insanın kölesi değilim. Ben istersem olur. Ben istemezsem olmaz. Ben istersem dağları aşarım. Ama ben istersem bir kaşık suda da boğulurum. Her şeyden önce kadın olmak asil olmaktır” sözlerini kullandı.

Deva Partisi Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Aylin Özgür ise “Hepiniz bu güzel güne hoş geldiniz. Kadın eğitimle bilinçlenir. Çocuklarını da bilinçli büyütürse biz bu sorunları yaşamayız diye düşünüyorum. Mutfaktaki yangın da söndüğü zaman biz çok güzel bir ülke olacağız” dedi.

İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Münevver Sezer de “Sizlerle birlikte olmak son derece mutlu etti. Kadınlarla bir arada olmak bugünü yaşamak ne güzel şey.  Ne güzel gurur. Arkadaşlar bizler ne kadar mutluyuz burada… İnşallah tüm Türkiye’nin, tüm dünyanın kadınları bizler kadar mutlu olur” diye konuştu.

İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Tepebaşı Başkan Yardımcısı Aysun Dural, “Başkanımıza özellikle çok teşekkür ediyoruz. Her zaman arkamızda, bize destek her konuda. Hoş geldiniz, Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun. Eğer bu düzeni değiştirmek istiyorsak bayanlar, biz bayanlar değiştireceğiz. Biz bayanlar istersek, bu düzen değişecek. Mutlu, umutlu, güzel yarınlar diliyorum hep birlikte” dedi.

Demokrat Parti Kadın Kollarından Kezban Koç ise “Bize bu güzel günü sağlayan Sayın Belediye Başkanım Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce hepinize şunu söylemek istiyorum; her şey annede biter. Ailenin temel direği annedir. Anne isterse her şeyi yapar.  Anne özgürse, anne her şeyi yapar. Dünya değişir, her şey değişir. Her yerde, her şeyin üstesinden gelebilir. Yeter ki kadın istesin. Kadının aklı kısa, saçı uzun derler. Asla öyle bir şey yok. Her başarılı erkeğin arkasında biz kadınlar varız ve her zaman olacağız” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@