banner298

banner194

Başkan Büyükerşen: Çanakkale Zaferi tarihin seyrini değiştirmiştir!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yılı nedeniyle mesaj yayınladı...

GÜNDEM 17.03.2022, 16:08
Başkan Büyükerşen: Çanakkale Zaferi tarihin seyrini değiştirmiştir!

Başkan Büyükerşen mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve dünya tarihinde eşine çok ender rastlanan destanlardan biri olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yılı tüm ulusumuza kutlu olsun.

Türk tarihi nice zaferlerle örülüdür. Ancak Çanakkale 'de kazanılan öyle bir zaferdir ki, hem tarihin seyrini değiştirmiş, hem de 19 Mayıs 1919'da başlayacak olan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın fitilini ateşlemiştir. İngiliz, Fransız ve Anzak güçlerinden oluşan büyük bir filo ile Çanakkale önlerine gelen itilaf devletleri, burada inanılmaz bir direnişle karşılaşmış ve vatan topraklarını korumak için Türklerin ne denli kararlı olduklarını anlamışlardır. Her iki tarafın da çok sayıda  kayıp verdiği savaş, itilaf devletlerinin geri çekilmesiyle sona ermiştir.

Kurmay Albay olarak Çanakkale Zaferi'ne katılan Mustafa Kemal, 5 yıl sonra İstanbul'u işgal etmek için limana demirleyen İngiliz savaş gemilerine bakacak ve Çanakkale'den geri çekilen düşman gemilerini hatırlayıp 'Geldikleri gibi giderler' diyecektir.

Çanakkale Deniz Zaferi, Türk ulusunun birlik ve beraberlik halinde olduğunda üstesinden gelemeyeceği zorluk olmadığını, Türk insanının gerektiğinde bu topraklar için canını feda etmekten çekinmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yılını bir kez daha kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@