banner298

banner194

Başkan Nuray Akçasoy'dan Cemevi saldırılarına sert tepki!

Ankara'da Alevi kurumları ve Cemevlerine saldırılar gerçekleşmişti... Tepkiler büyüyor... Bir tepki de Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy'dan geldi...

GÜNDEM 03.08.2022, 15:05
Başkan Nuray Akçasoy'dan Cemevi saldırılarına sert tepki!

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu, Eskişehir Kent Konseyi Genel Kurul Üyelerinden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın'ı ziyaret ederek Ankara'da Cemevlerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Ziyarette konuşan Başkan Akçasoy, Muharrem orucunun ilk gününde Ankara'daki Türkmen Alevi Bektaş Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'ne ve Alevi Derneklerine yapılan provokatif saldırıları şiddetle kınadığını söyledi.

'UMARIM FAİLLER EN AĞIR CEZAYI ALIR'

“Toplumsal uzlaşıya en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bütün Alevi kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyen Akçasoy sözlerini şöyle sürdürdü: “ Hiçbir güç birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacak. Çünkü birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her zihniyetin karşısında yan yana duracağız. Umarım failleri en ağır cezayı alır. Bugün Muharrem ayı nedeniyle düzenlediğiniz iftar yemeğinde paylaşılan her lokma iyiliği ve kardeşliği çoğaltsın. Muharrem orucu tutan canların lokmaları makbul, muratları hâsıl olsun. Niyet edilen tüm oruçların kabul olmasını dilerim.”

 Ulu ve Ilgın ise ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Yalnız değiliz, biriz beraberiz" dediler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@