Başkan Yılmaz Büyükerşen: Her şeyi O'na borçluyuz!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 10 Kasım Atatürk'ün vefatının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 09.11.2022, 19:06 09.11.2022, 19:20
Başkan Yılmaz Büyükerşen: Her şeyi O'na borçluyuz!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Yüz yıla bir kala, 99. yılını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın banisi, halkçı, devrimci, cumhuriyetçi, laik, devletçi ve milliyetçi Türkiye’nin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. yılında minnet ve özlemle anıyorum.

Bugün bizler, var etmek için hayatını adadığı bu devlet sayesinde hür ve bağımsız birer cumhuriyet vatandaşı olarak hayatlarımızı sürdürüyoruz. Sahip olduğumuz her şeyi O’na borçluyuz. Bize düşen sahip olduklarımızın kıymetini bilip, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitimi, sağlığı ve insan gücüyle daha güçlü, daha büyük bir Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmaktır. O’nun da defalarca yinelediği gibi, muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Dünyanın tüm mazlum ve sömürülen uluslarına örnek olan ulusal bağımsızlık savaşımız sonrasında kurulan bu devlet, bugün de dimdik ayaktadır. Sonsuza kadar da öyle kalacaktır. Fikirlerinden, eserlerinden ve cesaretinden aldığımız güçle; yolundan hiç ayrılmadan ilerlerken, bizim için dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da zaman daima Atatürk'ü gösterecektir!

Bizlerin görevi, ulusumuzun ebedi Başkomutanı Atatürk'ün izinde, ülkemizin aydınlık geleceğine yürümeye asla vazgeçmeden devam etmek ve ülkemiz için çok çalışmaktır.

Benim hayattaki en büyük borcum Atatürk’e ve bu ülkeyi kuranlaradır. Hayatım boyunca hep bu borcu ödemeye çalıştım, hala da ödemeye çalışıyorum. Ancak biliyorum ki; bu borç, asla ve asla bitmeyecek…

Bu vesileyle başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bugüne kadar bu vatan için canlarını esirgemeden feda eden tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@