Celalettin Kesikbaş görev süresi boyunca ne yaptı?

Eskişehir Sanayi Odası 4 Ekim’de seçime gidiyor. Mevcut Başkan Celalettin Kesikbaş, rakipsiz aday. Peki, Kesikbaş görev süresi boyunca ne yaptı? İşte haber…

GÜNDEM 03.10.2022, 11:04
Celalettin Kesikbaş görev süresi boyunca ne yaptı?

SAĞLI SOLLU HABER - DOSYA 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Ticaret Borsası seçimleri tamamlandı. Her bir seçimde mevcut başkanlar tek aday oldukları seçim sonrasında başında bulundukları kurumları bir dönem daha yönetmeye hak kazandılar.

Sırada Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Genel Kurulu var. Mevcut Başkan Celalettin Kesikbaş’ın rakipsiz gireceği seçim 4 Ekim 2022 Salı günü (Yarın) gerçekleştirilecek.

Peki, Celalettin Kesikbaş, görev süresi boyunca hangi çalışmalara imza attı? Sağlı Sollu Haber, yapılan çalışmaların en önemlilerini özet olarak okurları için hazırladı.

İşte o çalışmalar: 

ESKİŞEHİR MODEL FABRİKA 

Kaynak ve enerji kullanımı gibi alanlarda Eskişehirli firmalara yüzde 300’e kadar verimlilik artışı sağlayacak hizmetler sunulması amaçlanıyor. 

ULUSAL İŞ AĞLARININ GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ 

Eskişehir Sanayi Odası Üyeleri ile güçlü sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmalar ikili görüşmelerle bir araya getiriliyor. Bu sayede yeni iş bağlantıları sağlanıyor. 

YEŞİL YOL PROJESİ 

Eskişehir sanayisi ve ihracatında dönüm noktası olan Yeşil Yol projesi ile Eskişehir sanayisinin demir ağlarla dünyaya bağlanması hedefleniyor. Bu doğrultuda Eskişehir’in demiryolu bağlantısı Hasanbey Lojistik Merkezi ile batıda İzmit Körfezi Limanlarına ve Avrupa’ya, güneyde Mersin Limanına, doğuda ise Bakü – Tiflis – Kars demiryolu bağlantısı ile Azerbaycan, Gürcistan ile Türki Cumhuriyetlere bağlanıyor. 

AVRUPA İŞLETMELER AĞI PROJESİ 

Avrupa İşletmeler Ağı 50'den fazla ülkede 600’den fazla organizasyonla 25 milyon işletmeyi birbirine bağlayan en büyük ağdır. Eskişehir Sanayi Odası, dahil olduğu bu ağ ile üyelerine yeni iş bağlantıları sağlamakta, yine üyeler çeşitli fuar, toplantı, seminer gibi etkinliklere katılabilmektedir. 

GÜNEYDOĞU ASYA ULUSLAR BİRLİĞİ PROJESİ (ASEAN) 

Eskişehir Sanayi Odası tarafından Türkiye ile Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) iş birliğinde yürütülen Sektörel Diyalog Ortaklığı programına yapılan proje başvurusu başarılı bulunarak onaylandı. Proje, ASEAN ile imzalanan ilk hibe projesi oldu. 1 Şubat 2022 tarihinde resmen başlayan ve on sekiz ay sürecek olan bu proje, ASEAN ile ticaret heyetleri, ikili iş görüşmeleri, online dış ticaret portalı kurulması, ülke pazar toplantıları, ticari istihbarat eğitimleri, ASEAN ülkeleri ile ticareti kolaylaştırıcı danışmanlık programları gibi pek çok aktiviteyi içermektedir. 

İHRACAT YAPIYORUM PROGRAMI 

Eskişehir Sanayi Odası Üyesi hiç ihracat yapmamış ya da düzenli ihracatı olmayan üyelerimizin ihracat kapasitelerinin artırılmasına yönelik ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin sunulmaktadır. 

AVRUPA OTOMOTİV KÜMELERİ AĞI (EACN) 

Eskişehir Sanayi Odası Avrupa’da faaliyet gösteren önemli otomotiv kümeleri tarafından kurulmuş olan Avrupa Otomotiv Kümeleri Ağına (EACN) ortak olarak kabul edildi. Eskişehir Sanayi Odası, platforma Türkiye’den kabul edilen ilk kuruluş olarak kayıtlara geçmiştir. ESO, Üyeleri için yeni iş fırsatları yaratmak, iş birliğine dayalı araştırma projelerini teşvik etmek ve geleceğin endüstrisi alanında modernizasyona dayalı ortak yatırımlar için Avrupa’daki küme üyeleri ile çalışmalar gerçekleştirmektedir. 

AVRUPA DEMİRYOLU KÜMELERİ GİRİŞİMİ (ERCI) 

Eskişehir Sanayi Odası Avrupa’da faaliyet gösteren önemli demiryolu kümeleri tarafından kurulmuş olan Avrupa Demiryolu Kümeleri Girişimi’ne (ERCI) ortak olarak kabul edilmiştir. ESO Üyeleri Avrupa şirketlerine, kurumlarına hızlandırılmış erişim sağlamakta ve Avrupa lobisi faaliyetlerinden yararlana bilmektedir. 

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (ESO-MEM) 

ESO tarafından gerçekleştirilecek, BEBKA'nın destekleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Eskişehir’e mesleki eğitimde yeni bir soluk ve istihdam sağlaması amacıyla hayata geçirilen ESO Mesleki Eğitim Merkezi ile Eskişehir’in nitelikli eleman ihtiyacına çözüm sunarak, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine hizmet etmektedir. 18 yaş üstünde, işe ihtiyacı olan ama bir vesile ile ekmeğini eline alamamış gençlere meslek kazandırılması ve sanayide ara değil aranan insanların bu merkezde eğitim alması sağlanmaktadır. 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM KÜMELENMESİ HİZMET SEKTÖRÜNDE ULUSLARARASI REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI PROJESİ (HİSER)

Eskişehir Dijital Dönüşüm Kümelenmesi Hizmet Sektöründe Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Projeyle Eskişehir’in imalat sektöründe dijital dönüşümün ne durumda olduğu analiz edilerek, geliştirilen hizmetlerle imalatta verimliliğin daha da artırılması ve bu sayede Eskişehir imalat sektöründe ülkenin en güçlü merkezlerinden biri olması amaçlanmaktadır. 

İŞ DÜNYASI AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI PROJESİ 

Şirketlerde aile içi şiddete yönelik politika ve prosedürlerin oluşturulması ve uygulanan iyi örneklerin paylaşılarak yaygınlaştırılmasını amaçlanmayan proje kapsamında, Rehber Eğitimleri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitici Eğitimleri düzenlenerek şirketlerin kurum içi politika oluşturması ve harekete geçmeleri hedeflenmektedir. 

ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ (URGE) YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 

Ticaret Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi (URGE) programı kapsamında Eskişehir Sanayi Odası’nın Yapı Malzemeleri için hazırladığı proje kabul edilmiştir. Eskişehir'in yapı malzemeleri sektörünü uluslararası alana açarak, sektördeki üyelerle birlikte hayata geçirilen proje kapsamında, bu sektörlerde üretim yapan üyeler için; Sektörel ihtiyaç analizi, Eğitim, Yurtdışı iş heyeti programları, Alım heyeti programları, Fuar katılımları ve Uluslararasılaştırma faaliyetleri yapılmıştır. 

ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ (URGE) BEYAZ EŞYA YAN SANAYİ SEKTÖRÜ 

Ticaret Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi (URGE) programı kapsamında Eskişehir Sanayi Odası’nın Beyaz Eşya Yan Sanayi Sektörü için hazırladığı proje kabul edilmiştir. Eskişehir'in beyaz eşya yan sanayi sektörünü uluslararası alana açarak, sektördeki üyelerle birlikte hayata geçirilen proje kapsamında, bu sektörlerde üretim yapan üyeler için; Sektörel ihtiyaç analizi, Eğitim, Yurtdışı iş heyeti programları, Alım heyeti programları, Fuar katılımları, Uluslararasılaştırma faaliyetleri yapılmıştır. 

ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ AĞLARI VE GÜVENLİ PAYLAŞIM PLATFORMU (SHAREBOX)

Eskişehir Sanayi Odası’nın ortağı olduğu ve AB - Ufuk 2020 programı kapsamında yürütülen “ShareBox” projesi kapsamında endüstriyel simbiyoz alanında hazırlanan yazılım programı ve buna ilişkin veri tabanı çalışmalarına devam ediliyor. ESO, Avrupa Birliği tarafından şimdiye kadar yürütülen çerçeve programları içinde, çevre alanında gerçekleştirilen bir projeye katılma başarısı gösteren ilk Türk kuruluşudur. 

ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ AĞLARI VE GÜVENLİ PAYLAŞIM PLATFORMU – EN İYİ ODA 

Eskişehir Sanayi Odası, ülkemizdeki toplam 365 sanayi odası, ticaret odası ve ticaret borsası içinde üyeleri için en iyi projeyi hayata geçirip uygulayan Oda seçilmiştir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda/Borsa Proje Yarışmasına katılan ESO, genel klasmanda tüm oda ve borsalar içerisinde ipi göğüsleyip birinci olurken Türkiye’nin en iyi Odası olarak belirlenmiştir. Birincilik ödülünü ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almıştır. 

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI DÜNYA ODALAR YARIŞMASI 

Eskişehir Sanayi Odası “2021 Dünya Odalar Yarışması”nda finallere kalarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Milletlerarası Ticaret Odası ve Dünya Odalar Federasyonu tarafından düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından, 33 farklı ülkeden gönderilen projeler arasında finale kalmayı başaran ESO, Dubai’de gerçekleştirilen finallerde, İngiltere, İrlanda ve Belçika’dan rakipleriyle yarışarak ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşamıştır. 

HAVACILIK VE RAYLI SİSTEMLERDE ULUSLARARASILAŞMA, KÜMELENME VE KOBİ GELİŞTİRME PROJESİ 

Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) Avrupa Birliği tarafından desteklenen Havacılık ve Raylı Sistemlerde Uluslararasılaşma, Kümelenme ve KOBİ Geliştirme projesi kabul edilmiştir. Eskişehir Sanayi Odası’nın proje sahibi, İspanya’dan Barcelona Ticaret Odası, Fransa’dan Rhone-Alpes (Lyon) Ticaret Odası ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak olarak yer aldığı projede, özelikle havacılık ve raylı sistemler sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların ihracat kabiliyetlerinin artırılması, İspanya ve Fransa’da yeni iş bağlantılarının kurulması, Odalar ve Kümeler arası ilişkilerin ve sivil toplum diyalogunun geliştirilmesi gibi özel amaçlar bulunmaktadır. 

BEBKA TEKNİK DESTEK PROJESİ 

Eskişehir Sanayi Odası’nın BEBKA Teknik Destek Projesi kapsamında yapmış olduğu Kalite ve Standardizasyon Odaklı Sektörel Eğitim Programı ve İşletmelerde Sürekli İyileştirme ve Yalın Üretim Programı kabul edildi. 

DİJİTAL PAZARLAMA DANIŞMANLIK PROGRAMI 

ESO ve BEBKA iş birliğinde yürütülen “Dijital Pazarlama Danışmanlık Programı” kapsamında Üye firmaların dijital pazarlama konusunda kapasitelerinin geliştirebilmesi ve e-ticaret siteleri üzerinden satış yapabilmelerine yönelik eğitim ve danışmanlık programları düzenleniyor. Program kapsamında dijital pazarlama konusundaki farkındalık ve kapasitelerini artırmak isteyen 40 firmaya 30 saatlik çevrimiçi eğitim ve eğitim sonrasında belirlenen 10 firmaya ise danışmanlık hizmeti veriliyor.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın yukarıda sıralanan projeleri, en önemli projeleri. Söz konusu projelerin yanında meslek komiteleri için fuarlar, sektör buluşmaları, tedarikçi günleri, sanayi kongresi, devlet okullarındaki çocuklara kodlama eğitimleri, çalıştaylar, paneller, söyleşiler, birlik beraberlik toplantıları, çeşitli spor branşlarında turnuvalar gibi sayısız pek çok çalışması daha var.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@