CHP'li Çakırözer'den 'basın özgürlüğü' yorumu

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 24 Temmuz Basın Bayramı ile basında sansürün kaldırılışın yıldönümü nedeniyle hazırladığı rapora ilişkin konuştu.

GÜNDEM 24.07.2022, 16:46
CHP'li Çakırözer'den 'basın özgürlüğü' yorumu

Basında sansürün kaldırılışının 114’ü yıldönümünde CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in hazırladığı rapora göre Türkiye’de yılın ilk 6 ayında gazeteciler 350 kez hakim karşısına çıkarken, 56 gazeteci gözaltına alındı, 23 gazeteci ise tutuklandı. 

Çakırözer konuya ilişkin açıklamasında, “Türkiye’de gazeteciler haberleri, yazıları, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanıyor, hapse atılıyor. Gazetelere ilan ambargosu, televizyonlara karartma uygulanıyor. Üstüne bir de Gazeteciler ve milyonlarca yurttaşı düşüncesini ifade etti diye hapse atacak yeni düzenlemeler Meclis’e getiriliyor. Bu karanlık tablo ortayken hangi Basın Bayramı’nı kutlayacağız? Türkiye’deki otoriter tek adam yönetiminin ve iktidarın sopası haline dönüşen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, RTÜK, BİK, BTK gibi kurumların ayrımcı, baskıcı, sansürcü zihniyeti son bulmadan basın emekçilerimiz ve basın kuruluşlarına bayram gelmeyecek” dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@