CHP'li Çakırözer Ersin Tatar ile görüştü!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer KKTC'de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümü kutlama törenlerine katıldı...

GÜNDEM 21.07.2023, 12:46
CHP'li Çakırözer Ersin Tatar ile görüştü!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu CHP heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlanan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yıldönümü kutlama törenlerine katıldı. Heyet, Kıbrıs Türkleri ile dayanışma duygularını iletirken, CHP’li Çakırözer, “20 Temmuz  Kıbrıs Barış Harekatı adında olduğu gibi Ada’ya barış ve huzur getirmiştir. KKTC bağımsız ve özgür devlet olarak varlığını sürdürecektir. Türk milleti dün ve bugün olduğu gibi yarın da KKTC’nin, Kıbrıs Türklerinin egemenlik mücadelesinde her zaman dayanışma içinde, yan yana olacaktır” dedi.

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıldönümü törenleri için  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın  CHP’ye gönderdiği davete partiyi temsilen TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Dışpolitika Başdanışmanı Namık Tan, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Muğla Milletvekili Gizem Özcan katıldı.  Heyet program kapsamında resmi geçit törenlerine katılırken, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın anıt mezarını ziyaret etti, Cumhurbaşkanı Tatar’ın verdiği 20 Temmuz resepsiyonuna katıldı.

TATAR’A ESKİŞEHİRLİ’LERİN DAYANIŞMASINI İLETTİ

CHP’li Çakırözer, ziyaretlerde KKTC ile tam dayanışma mesajı verirken, KKTC’nin dünyaya tanıtılması konusunda hep yan yana mücadele vereceklerinin altını çizdi. Çakırözer, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile sohbetinde Eskişehirlilerin selam ve dayanışma duygularını da iletti.

“EGEMENLİK MÜCADELESİNDE YAN YANAYIZ”

Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu:

“20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıldönümü kutlamaları kapsamında KKTC’de Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle yan yana olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Burada Milletvekillerimiz ile KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, tüm CHP’li yol arkadaşlarımız ve Eskişehirliler adına Kıbrıs Türkleri ile tam dayanışma ve destek mesajlarımızı ilettik.  Ada'ya barışı getirmek için mücadele veren dönemin Başbakanı, merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, hayatını Kıbrıs meselesine adayan Fazıl Küçük ile tüm Kıbrıs şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 20 Temmuz Barış Harekatı adında olduğu gibi Ada’ya barış ve huzur getirmiştir. KKTC bağımsız ve özgür devlet olarak varlığını sürdürecektir. Türk milleti Kıbrıs Türklerinin egemenlik mücadelesinde her zaman dayanışma içinde olacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da KKTC’nin yanında olmaya devam edeceğiz.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@