CHP'li Çakırözer EYT'liler için ses yükseltti!

EYT'lileri ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, "Milyonlar emeklilik hayali kurarken, şimdi de yaş sınırından bahsedilmekte" dedi.

GÜNDEM 10.12.2022, 14:31
CHP'li Çakırözer EYT'liler için ses yükseltti!

EYT düzenlemesinde TBMM’deki bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalar belirsizliği ortadan kaldırmazken, düzenlemeye ilişkin yaş sınırının gündeme gelmesi tepkilere neden oldu. Eskişehir’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’ni ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımız Türkiye’nin dört bir yanında seslerini duyurmaya çalışıyor. Milyonlar emeklilik hayali kurarken, şimdi yaş sınırından bahsedilmekte. Bir yaş sınırı gelirse yine yaşa takılacaklar. Artık lami cimi yok! Kim mağdursa bu mağduriyetlerin giderilmesi ve hakları olan emekliliklerinin koşulsuz, şartsız verilmesi bizim ortak talebimizidir. Bakanlık düzenlemeyi Meclis’e getirirse biz bu kanunun EYT’lilerin istediği gibi kapsamlı şekilde çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz. EYT’lilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

YİNE Mİ YAŞA TAKILACAKLAR?

Çalışma günlerini dolduran ancak emekli olabilmek için yaş beklemek zorunda kalan milyonlarca emeklilikte yaşa takılan (EYT) yurttaş yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Meclis’ten çıkacak düzenlemeyi bekliyor. Düzenlemeye ilişkin TBMM’deki bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklama da belirsizlikleri ortadan kaldırmazken, çalışmada yaş sınırı getirileceği iddiaları tepkilere neden oldu. Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca yurttaş yaş sınırı getirilerek yeni mağduriyetler yaratılmamasını isterken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Eskişehir Şubesi’ni ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, emeklilikte yaşa takılan yurttaşların taleplerinin koşulsuz, şartsız karşılanması için mücadeleyi sürdereceklerini söyledi.

'TAMAMLADIK’ DENİLEN ÇALIŞMAYI HALA DUYAMADIK'

Çakırözer, emeklilikte yaşa takılan yurttaşların taleplerini dinlerken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Mustafa Kara,  “Biz EYT’liler olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının tamamlamış olduğu çalışmayı hala duyamadık. Şimdi bir de yaşların 48 ile 50 olacağı söyleniyor. Biz zaten yaşa takılmış insanlarız. Yaşadığımız mağduriyette 1999 öncesi haklarımız neyse aynen o şekilde olmasını istiyoruz”dedi.

'EYT’LİLERİN HAKLI MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ'

Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklilikte yaşa takılan yurttaşların haklı taleplerinin karşılanması konusunda dayanışma içinde olduklarını söyleyen Çakırözer ise,“EYT’iler kendi mağduriyetlerini Türkiye’nin gündemine taşıdılar. Bu süreci onlarla hep dayanışma içinde geçirdik. Bu mücadele onların mücadelesi. Biz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere onların genel taleplerinin savunucusu olduk.  Şimdi ortaya yeni iddilara atılıyor, emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımıza verilen sözler tutulmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımızın verdiği mücadeleyi, onların haklı taleplerini biz sonunda başarıya ulaştıracağız” dedi.

'YASA KOŞULSUZ ŞARTSIZ ÇIKMALI'

Çakırözer, ortaya atılan yaş sınırı iddialarının mağduriyetleri ortadan kaldırmayacağına dikkat çekerken, “Türkiye’de milyonlarca kişi emeklilikte yaşa takıldıkları için mücadele veriyor. Şimdi bir yaş sınırı getirilirse yeni mağduriyetler doğacak. Yine yaşa takılacaklar.  Lami cimi yok! Kim mağdursa bu mağduriyetlerin koşulsuz şartsız giderilmesi ve hakları olan emekliliklerinin verilmesi bizim ortak talebimizdir. Eğer Bakanlık bunu Meclis’e gönderirse biz bu kanunun EYT’lilerin istediği şekilde çıkması için mücadele vereceğiz. Emeklilikte Yaşa Takılan yurttaşlarımızın yanındayız” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@