CHP'liler Vilayet Meydanı'nda buluştu!

CHP Eskişehir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Vilayet Meydanı'na çelenk koydu. İl Başkanı Recep Taşel açıklama yaptı.

GÜNDEM 30.08.2022, 17:49 30.08.2022, 17:54
CHP'liler Vilayet Meydanı'nda buluştu!

Başkan Recep Taşel Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk töreni sonrası yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi ailemizin kıymetli yol arkadaşları, değerli Eskişehirliler; 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’dan başlattığı tam bağımsızlık ve milletin egemenliği iradesi halkımız tarafından büyük bir karşılık bulmuştur. Önderine inanmış bir halkın, vatanın bağımsızlığı ve özgürlük adına tüm çaresizliklere rağmen neler yapabileceğinin en somut göstergesi olmuş ve Milli Kurtuluş Savaşı büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.

26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar Kocatepe’den Büyük Taarruz emrini veren Gazi Mustafa Kemal Paşa taarruzu bizzat yönetmiş, sevk ve idare etmiştir. Dört gün boyunca birçok cephede işgalci güçleri geriletmiş, 30 Ağustos 1922’de Kütahya Dumlupınar bölgesinde Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başarıyla sonuçlanmasını sağlamış ve işgalci kuvvetlere son darbe vurulmuştur. Kudretli Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ emri milletimizin genlerinde bulunan özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile bütünleşerek, esaret zincirini söküp attı. 30 Ağustos sadece askeri bir zafer olmaktan öte, gençlik yıllarından beri ‘milletin egemenliği’ düşüne inanmış bir lider için büyük bir kazanım olmuştur.

Cumhuriyete giden yolun en önemli köşe taşı olan 30 Ağustos zaferi, Dumlupınar’dan yakılan özgürlük, bağımsızlık ve milletin egemenliği ışığı,  bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Söz veriyoruz; Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak “millet egemenliği” düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerini; kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, yaşam tarzına müdahale etmediği, inançlara saygılı, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak gören, çoğulculuğu esas alan ve yeniden, ‘BİZ’ olacağımız şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak.

Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da “barışın güneşi” ile aydınlanacak. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.’ Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı’nın önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@