Cumhurbaşkanı'ndan Bakan'a Eskişehir talimatı

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı, Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili açıklama yaptı... Sorun çözüldü mü? İşte detay...

GÜNDEM 08.04.2022, 21:19 08.04.2022, 21:35
Cumhurbaşkanı'ndan Bakan'a Eskişehir talimatı

Zarar eden Zafer Havalimanı’nı canlandırmak amacıyla Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın uçuşlara kapatılmasına karar verilmişti. 

Kamuoyundan gelen yüksek tepkiler üzerine AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşmüş ve görüşme sonrasında sorunun çözüldüğü, Hasan Polatkan Havalimanı’nın uçuşlara kapatılmayacağı duyurulmuştu. 

Ancak bu açıklamadan sonra sorunun devam ettiği ortaya çıktı. 

Konuya ilişkin flaş gelişme yaşandı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Hasan Polatkan Havalimanı sorununu iletti. Görüşme sırasında Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu arayarak uçuşların kısıtlamasız devam ettirilmesi talimatı verdi. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 

VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE GÖRÜŞTÜLER 

"AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı 8 Nisan Cuma günü (bugün) İstanbul’da Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü yerleşkesinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildi. Kabulde Nabi Avcı, Sayın Cumhurbaşkanı’na, özellikle Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanına yapılan yurtdışı uçuşlarda yaşanan sorunlar ile Eskişehir’deki bazı ilçe yolları ile ilgili olarak Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Emine Nur Günay, Metin Nurullah Sazak, AK Parti MKYK üyesi Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Eskişehir Belediye Meclis Başkan Vekili Murat Özcan’la birlikte Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na yaptıkları ziyarete ilişkin bilgi verdi ve toplantıdan sonra ortaya çıkan bazı bürokratik sorunları ayrıntılarıyla arz etti. 

HASAN POLATKAN VE YAPILMAYAN YOLLAR KONUŞULDU 

Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nu telefonla arayarak Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanındaki uçuşların eskiden olduğu gibi herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın devam ettirilmesi ve başta Sarıcakaya, Alpu ve Kırka yolları olmak üzere Eskişehir ilçe yollarının da bir an önce tamamlanması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Avcı, görüşmeden sonra Sayın Cumhurbaşkanı’na Eskişehirliler adına teşekkürlerini arz etti." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@