Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 18.07.2022, 17:43 18.07.2022, 20:28
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

- "Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmamıştır. Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı ve faiz olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz yararlanacak." 

- "Devlete bağlı üniversitelerimizin Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak." 

- "Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar her kesimden vatandaşımızın gelir seviyesini yükseltecek artışlar yaptık. Halen de yapıyoruz. Yılbaşında ve temmuz ayı başında yaptığımız düzenlemelerle insanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. İnşallah yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumlarını yeniden gözden geçireceğiz. Aynı şekilde üretimin ve ihracatın artmayı sürdürmesi sayesinde küresel krizi fırsata çevirecek adımları da atıyoruz. Önümüzdeki şubat, mart aylarıyla birlikte uyguladığımız politikanın olumlu neticelerini daha iyi görmeye başlayacağız." 

- "Gençlerimiz, rezervasyon sistemi ile işleyen bu hizmetten yararlanmaya başladı. İlaveten gençlerimizin cennet vatanımızın her köşesindeki tarihi eserleri rahatça görebilmeleri için Müzekart cinsi uygulamasını da hayata geçirdik. Bu sayede 18-25 yaş arasındaki tüm gençlerimiz 300'den fazla müze ve ören yerini ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler."

- "Sporcularımız bu yılın ilk 7 ayında uluslararası müsabakalarda gösterdikleri başarılarla hepimizi gururlandırmaya devam ediyor. Bu yıl ülkemize 38 farklı branşta 2 bin 632 madalya kazandıran sporcularımıza şahsım ve milletim adına şükranlarımızı sunuyorum. Sporcularımız son olarak Cezayir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda başarı çıtasını biraz daha yükselttiler. Akdeniz Oyunları'ndan 108 madalya ile ülkemize dönen sporcularımızın her birini şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Madalyalardaki branş çeşitliliği, ülkemizde spor altyapısının nasıl dengeli bir şekilde geliştiğinin de işaretidir. Ülkemizin 81 şehrine inşa ettiğimiz spor tesislerini, sporcu yetiştirme çalışmalarıyla, performans takip sistemi ile modern antrenman teknikleriyle birleştirdik Gençlerimizin azmi, kararlılığı, çalışkanlığı üzerine eklendiğinde ortaya bu başarılar çıktı." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@