Dualar Atatürk ve şehitlerimize

Tepebaşı Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla mevlit programı düzenlendi...

GÜNDEM 10.11.2022, 17:20
Dualar Atatürk ve şehitlerimize

Tepebaşı Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla mevlit programı düzenlendi. Programda Belde Evi sakini 1000 kadın, Atatürk ve şehitlerimiz için dua etti.

Tepebaşı Belediyesi, önemli günlerde düzenlediği anlamlı etkinlikler ile Eskişehirlileri bir araya getirmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda düzenlenen mevlit programında dualar vefatının 84. yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimiz için okundu. Programa Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, belediye meclis üyeleri ve Belde Evi sakini 1000 kadın katıldı.

Milletvekili Süllü: Ata’mızı anıyoruz

Programda ilk olarak söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Ne kadar güzel bir şekilde beraberiz, Ata’mızı anıyoruz. Düşmanlardan kurtararak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu şad olsun. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Dualarımız inşallah yerini bulacak. Hepinizi saygı ve sevgilerimle kucaklıyorum” diye konuştu.

“Sizlerin yetiştireceği evlatlar Türkiye’nin geleceğidir”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak, ettiğimiz dualar ile minnetimizi iletmek için böylesine bir etkinlikte buluşmak çok güzel. Sizlerle bir arada olmak çok güzel, dualarınız kabul olsun. Bizleri bir araya getiren Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkürlerimi sunuyorum. Her fırsatta bizleri bir araya getiriyor ve bugün de bunlardan en güzellerinden bir tanesi. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’i kuran kadrolar olmasaydı ne sizler ne bizler olamazdık. Çünkü bu ülke Türkiye Cumhuriyeti olamazdı. Bu yüzden O’na ne kadar dua etsek azdır. Ettiğimiz dualar hem Ata’mıza hem de şehitlerimize gitsin, ruhları şad olsun. Bu kardeşlik masaları Türkiye’nin geleceğidir, sizlerin yetiştireceği evlatlar Türkiye’nin geleceğidir. Hepimiz, kadını ile erkeği ile kol kola geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

“Peygamberimiz de Mustafa, Atatürk’ümüz de Mustafa”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz için önemine vurgu yaparken, “Bugün 10 Kasım, bildiğiniz gibi bugün büyük kurtarıcımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. yılında saygı ve minnet ile anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, 1915’te Çanakkale Destanı’nı büyük bir başarı ile yazarken düşmanları temizlemişti. Yaklaşık 450 bin şehidimizin olduğu bir mücadele idi. Arkasından düşman kuvvetlerinin İstanbul’u işgal etmesi ile emperyalist güçlerin Türkiye’yi paylaşma emelleri vardı. Yine Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da büyük Kurtuluş Savaşı yapıldı. Neticede 30 Ağustos 1922’de düşmanı İzmir'de denize döktük, yurdumuz kurtuldu. Atatürk’ümüz daha sonra devrimleri ile ülkemizi ekonomik, sosyal ve eğitim açısından daha güzel bir noktaya taşımak için mücadele etti. Kendisi aramızdan genç yaşında ayrıldı. O kadar kısa zamanda çok büyük işler yapabildi. Yüce Allah onu Türk Milleti’ni korusun diye yolladı. Peygamberimiz de Mustafa, Atatürk’ümüz de Mustafa. Mustafalar birleşince Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Bugün kendilerini yad ediyoruz. Bu güzel toplantıda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, sizlerle buluştuğum için çok mutluyum” sözlerini kullandı.

Belde Evleri 21 yaşında

Başkan Ataç konuşmasının devamında Belde Evleri’nin kuruluş yıl dönümü olduğunu ifade ederken, “Ayrıca bugün Belde Evlerimizin 21. kuruluş yıl dönümü. 2001 yılında hayata geçirdiğimiz Belde Evi Türkiye’de ilk işlerden biridir. Buradaki düşüncem, evde oturan kadınlarımızı üretken hale getirmekti. İlk olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’nde açtığımız Belde Evlerimizin sayısı bugün 24’e ulaştı. 11 noktada da Deneyimli Kafelerimiz var. Bunların hepsine sizler sahip çıkıyor, dolduruyorsunuz. Sizlerin sayesinde bugünlere kadar geldik, hepinizin eline ve yüreğine sağlık. Bu iki anlamlı günde bir araya geldiğimiz için mutluyum. O’nu minnetle özlüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk hiçbir zaman ölmeyecek. O her zaman yüreğimizde, kalbimizde, kanımızda, damarımızda olacak. Edeceğimiz duaları Allah kabul etsin. Tekrar buluşmak üzere, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Program, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve edilen dualar ile son buldu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@