EMEK Partisi Eskişehir'deki o işçiler savundu!

EMEK Partisi Eskişehir İl Başkanı Heval Yıldız Karasu, toplu iş sözleşmesi isteyen Yasin Çakır Un Fabrikası işçilerinin işten atılmalarına tepki gösterdi.

GÜNDEM 18.10.2022, 17:21
EMEK Partisi Eskişehir'deki o işçiler savundu!

EMEK Partisi Eskişehir İl Başkanı Heval Yıldız Karasu yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Çalışma koşullarının çok ağır olduğu bir sektörde, Yasin Çakır un fabrikasında çalışan işçiler bu çok ağır çalışma koşullarının karşılığında açlık sınırının bile altında kalan ücretlere, kötü çalışma koşullarına karşı anayasal haklarını kullandılar ve DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasında örgütlendiler. Yaklaşık bir buçuk ay önce tamamlanan örgütlenme sonrası Gıda İş sendikası bir taslak hazırlamış ve Yasin Çakır yetkilileriyle defalarca görüşmeler yapmıştı. İşçiler insanca çalışma koşulları istiyorlar, işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri sağlansın ve insanca yaşayacak bir ücret verilsin istiyorlar. Ancak yıllardır işçilerin emeğini sömürerek servetine servet katan Yasin Çakır patronları bu en temel talepleri bile çok gördü ve görüşmeler tıkandı. Görüşmelerin tıkanması üzerine Gıda İş sendikası fabrika önünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklama henüz tamamlanmış ve sendika yetkilileri fabrika önünden ayrılmışken saat 15.00 vardiyasına gelen işçiler fabrikaya alınmadı ve fabrika yetkilileri işçilere işten atıldıklarını bildirdi.

Yasin Çakır Patronları Göz Göre Göre Suç İşliyor!

Örgütlenme özgürlüğü, istediği sendikaya üye olma özgürlüğü işçilerin anayasaca güvence altına alınmış en temel haklarından biridir. Ancak Yasin Çakır patronları sendikalaşma süreci boyunca ve sonrasında açıkça her fırsatta “fabrikada sendika istemediklerini” söylemekten hiç çekinmediler. Yasin Çakır patronları bu cüreti elbette işçiyi kölece çalışma koşullarına mahkum ederken patronların her fırsatta sırtını sıvazlayan bu bezirganlar düzeninden alıyor. Ama yağma yok Yasin Çakır işçileri birliğini kurdu ve sendikasında örgütlendi! Resmi enflasyon rakamlarının bile yüzde 85’leri bulduğu, her gün en az 5 işçinin adına kaza dedikleri iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği bu düzen işçilerin kararlı mücadelesiyle değişmeye mahkumdur!

Birleşe Birleşe Kazanacağız!

Şimdi Eskişehirli işçi ve emekçilere düşen ise Yasin Çakır işçilerinin mücadelesini desteklemek, dayanışmayı büyütmektir. İşçilerin fıtratında kölelik koşullarında çalışmak, iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetmek değil insanca yaşamak için mücadele ve direniş vardır. Gün sınıf mücadelesini büyütme, “artık yeter, biz kazanacağız!” deme günüdür.

Emek Partisi olarak diyoruz ki;

Yasin Çakır işçilerinin talepleri taleplerimizdir:

- İnsanca yaşanacak en az yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret sağlansın!

- İşçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri eksiksiz sağlansın!

- İşten atmalar, esnek ve kuralsız çalışma yasaklansın!

- Taleplerimiz için sesimizi yükseltelim, birleşelim, örgütlenelim ve mücadeleyi büyütelim."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@