banner298

banner194

Emine Nur Günay: 2 Eylül Eskişehir’imizin yeniden doğduğu gündür

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 2 Eylül Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM 02.09.2022, 11:25
Emine Nur Günay: 2 Eylül Eskişehir’imizin yeniden doğduğu gündür

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay mesajında, şu ifadeleri kullandı:

Anadolu’nun parlayan yıldızı Eskişehir’in Kurtuluşunun 100. Yılı tüm hemşerilerime kutlu olsun. İngiliz işgaliyle başlayan 2 Eylül 1922’de zaferle sonuçlanan Eskişehirliler birçok süreçten geçerek ümitsizliğe ve karamsarlığa düşmeden Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde milli mücadele için maddi manevi destek vermiştir. Düşman işgali altında kadını, erkeği, yaşlısı, genci çok zor şartlar altında büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır.

2 Eylül Eskişehir’imizin yeniden doğduğu gündür. Tarihi gerçekleri hatırladığımız bugünlerde geçmişten geleceğe doğru millet ve ülke olarak yol almaktayız. Birlik ve beraberliğin ve hoşgörünün timsali olan Yunus Emre’nin şehri her zaman ve her daim mücadele şehri olmuştur. Eskişehir; hem üretim hem de istihdam açısından Türkiye’nin önde gelen illeri arasındaki haklı yerini almış, Kuruluş’tan Kurtuluş’a geçmişin mirasını her sektör ve alanda geleceğe taşımayı hedeflemiş marka bir şehirdir. Türk istiklal ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan kılan bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, Eskişehirli hemşerilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@