Emine Nur Günay: 2023 yılı 'Türkiye Yüzyılı' olacaktır!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 2023 yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 31.12.2022, 12:24
Emine Nur Günay: 2023 yılı 'Türkiye Yüzyılı' olacaktır!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Bir yılı daha geride bırakırken ülkemizin ve milletimizin daha güzel, daha huzurlu, daha birlik ve beraberlik içinde geçireceği bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Yıl değişimleri hepimizin her alanda koca bir yılın değerlendirmesini ve muhasebesini yaptığı zamanlardır. Bu yıl ülkece ve milletçe yaşadığımız zor zamanlarımız oldu. Bartın’da kaybettiğimiz 41 madencimiz, İstiklal Caddesinde PKK/PYD örgütü tarafından yapılan bombalı saldırı, Konya Şehir Hastanesinde kaybettiğimiz doktorumuz, sınır ötesinde kaybettiğimiz şehitlerimiz oldu. Tüm bu yaşanan zor günlerimize karşın Türkiye’nin ulusal ve uluslararası alanda çok kritik ve stratejik olaylara da imza attığı bir yıl oldu. Ukrayna-Rusya savaşında arabulucu rolü ile barış için mücadele eden; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile tahıl koridorunu tüm dünyaya açarak gıda krizinde kilit rol oynayan; enerji krizinde son döneme damga vuran diplomasi atağı içinde olan bir Türkiye oldu. Karadeniz’de Sondaj Gemilerimiz yaklaşık bir milyar metreküp gaz rezervi buldu, enerjide bağımsızlık yolunda bir dönemeç yaşandı. Savunma sanayinde Akıncı İHA, Bayraktar SİHA, Tayfun Füzesi, Kızılelma ile dünyada söz sahibi olan bir Türkiye oldu. Bulunduğu coğrafi bölgede dünya güç merkezleri arasındaki dengeyi etkileyecek, bölgede mevcut politik, askeri ve ekonomik dengeyi bulunduğu tarafın lehine çevirebilecek milli güce ve coğrafi konuma sahip bir bölgesel güç, küresel aktör olan yükselen bir Türkiye oldu.

İşte Türkiye, hem dünyada hem kendi içinde zorluklar ve stratejik başarıları ile koca bir yılı geride bıraktı. Elbette her tarih değişimi yeni süreçlerin ve yeni başlangıçların habercisidir. Türkiye için 2023 yılı, Türkiye’nin Yeni Yüzyılı “Türkiye Yüzyılı” olacaktır. Milletimizin desteği ile büyük ve güçlü Türkiye için yeni fırsat pencereleri açılacak ve yeni bir dönem başlayacaktır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına kavuşacağımız bu yılda birlik ve beraberlik içinde milletçe birçok başarıya imza atacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye toplumsal dayanışmayı sağlayıp, jeo-politik, jeo-kültürel ve jeo-ekonomik özelliklerini sinerji oluşturacak bir şekilde kullanarak merkez ülke konumunu güçlendirecek ve bölgesinde cazibe merkezi olarak tüm dünyaya kapılarını açacak.

Yeni yılın milletimize ve tüm insanlığa huzur, sağlık, mutluluk ve refah getirmesi temennisiyle, tüm hemşerilerimin yeni yılını kutluyor ve sevgilerimi sunuyorum."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@