Emine Nur Günay: Büyük devlet adamlığı rehber olacak!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 10 Kasım Atatürk'ün vefatının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı...

GÜNDEM 09.11.2022, 19:39
Emine Nur Günay: Büyük devlet adamlığı rehber olacak!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Ebediyete intikalinin üzerinden 84 yıl geçen ve binlerce yıl geçse de saygı ve minnetle anacağımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyoruz.

Geride miras olarak bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Gençliğini ilelebet muhafaza etmek ve bu değeri korumak Türk Milletiniz en büyük görevidir. Bilinmelidir ki Atatürk her daim dünya liderleri arasında anılacak, ilkeleri her daim yaşayacak, büyük devlet adamlığı dünya milletlerine rehber olacaktır. 

Bizler Atatürk’ü görmesek de Onun bu vatan için yaptıklarını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün geldiği noktada çok büyük bir emek var. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır.

Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" diyerek kurmuş olduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. Bilim ve ilimi her şeyin önünde görerek ülkemizin yarınlara ışık tutacak tek şeyin bu olduğu her zaman dile getirmiştir.

İşte, 10 Kasım'lar milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşıldığı ve uygulandığı günler olmalıdır.

Ulusumuzun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@