Eskişehir'de afet tatbikatı!

Eskişehir bölgesel afet müdahale tatbikatı, Eskişehir Teknik Üniversitesinde (ESTÜ) gerçekleştirildi. Türk Kızılay Eskişehir Şubesi de tatbikata katıldı...

GÜNDEM 19.10.2022, 19:15
Eskişehir'de afet tatbikatı!

AFAD Koordinasyonunda, AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer’in katılıp koordine ettiği, jandarma, polis, sağlık kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı tatbikatta Türk Kızılay Eskişehir Şubesi de yerini aldı.

Profesyonel Ekibi ve 100'e yakın Kızılay gönüllüsü ile tatbikata katılan Türk Kızılay Eskişehir Şubesi alana  üretim ve dağıtım çadırı olmak üzere Afet ekipmanları ve gerekli tesislerin kurulumunu sağlayıp gıda tedarik zincirini kurdu.

Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy yaptığı açıklamada, “Toplumsal direncimizi sağlamak olası afetlere karşı hazır olduğumuzu bu tatbikat ile gösterdik. TAMP kapsamında Afetlerde Kızılay’ın görevi olan beslenmeyi, 3 adet 90 m² genel maksat  çadırı, 3 adet 16 m² kare çardak çadırı,1 adet mobil mutfak, 1 Adet ikram aracı, 2 tane haberleşme aracı, 1 adet lojistik araç ile tekstil birimi, kan aracı ve sistem yapı kurumsal gelişim direktörlüğümüz ile sahada yerimizi aldık.kesintisiz olarak  ihtiyaçların giderilmesini sağladık.Afet Müdahale Merkezi Müdürlüğümüz, Kızılay gönüllülerimiz, Kızılay Yönetim kurulu üyelerimiz ve takım arkadaşlarımız ile birlikte 1700 kişiye yemek, çay, kek ve su ikramlarında bulunarak görevimiz olan beslenmeyi sağlamış olduk. Başta dayanışma ve yardımlaşmaya katkı sağlayan bağışçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@