Eskişehir'de bir yardım kampanyası daha!

Odunpazarı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım kampanyası başlattı...

GÜNDEM 07.02.2023, 12:59 07.02.2023, 13:01
Eskişehir'de bir yardım kampanyası daha!

Odunpazarı Belediyesi, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım kampanyası başlattı. Belediyenin yardım kampanyası başlattığını duyurmasının ardından,  binlerce vatandaş seferber oldu.

Kampanya nedeniyle sık sık sosyal medya hesaplarından güncel ihtiyaç listesi yayınlayan belediye, deprem bölgesine gönderilecek yardımları ise Odunpazarı Belediyesi’nin 17 halk merkezi, Aşevi, Gökmeydanı Mahallesi’nde bulunan Ek Hizmet Binası, Halk Market ve Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’nde topladı. Bu merkezlerde toplanan yardımlar ise Yenikent Mahallesi’nde bulunan Mehmet Terzi Spor Salonuna götürüldü. Burada ise belediye personeli ve gönüllülerden oluşan ekipler tarafından gruplandırılarak paketlendi. 

OBAK HATAY'DA

Diğer taraftan; merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremin hemen ardından çalışmalarına başlayan Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), AFAD’ın koordinasyonunda Adana'ya gitmişti. Adana’dan Hatay’ın Antakya ilçesine giden OBAK, burada arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@