banner298

banner194

Eskişehir'de coşkulu Cumhuriyet resepsiyonu!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Vali Erol Ayyıldız ve Eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, kabul töreni gerçekleştirdi.

GÜNDEM 30.10.2022, 12:30
Eskişehir'de coşkulu Cumhuriyet resepsiyonu!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Vali Erol Ayyıldız Ve Eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Tasigo Otel’de kabul töreni gerçekleştirdi.

İlk olarak Vali Erol Ayyıldız ve eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Cumhuriyetimizin 99 Yılı Münasebetiyle 99 Eserden Oluşan Karma Resim Sergisini” gezerek, sergilenen eserleri tek tek inceledi. Vali Ayyıldız ve eşi Dilek Didem Ayyıldız Hanımefendi sergide yer alan eserleri çok beğendiklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Vali Erol Ayyıldız ve eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız davetlileri kapıda karşıladığı kabul törenine; Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve eşi Nurgün Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü, Metin Nurullah Sazak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, vali yardımcıları, askeri erkân, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, şehit aileleri ve gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları ve milli sporcular katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptırdığı dua ile başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanın 99. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kabul törenine katılanlara teşekkürlerini ileten Vali Ayyıldız, programda yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 99’ uncu yıl dönümünü ilk günkü coşku ve heyecanla hep birlikte kutladığımız bugünde hepinizi en kalbi hislerle selamlıyorum.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde destansı bir inanç ve kararlılıkla ve milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen eşine az rastlanır tarihi bir zafer kazandığı Kurtuluş Savaşı sonrasında, Milli iradenin tecelli etmesinin, Cumhuriyetin ilanıyla sağlandığını belirten Vali Ayyıldız, tören esnasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Milletimizin sarsılmaz inancı, devletine bağlılığı, birlik ve beraberliği bu süreçte en büyük gücümüzdür. 

100’üncü yılına yaklaşırken milletçe Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkan büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir geleceğe hep beraber yürüyecek, Cumhuriyet bilincinin kadim Türk Milleti ile sonsuza denk yaşayacağı adımları atacağız.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgesinde ve dünyada güvenli, güçlü ve istikrarlı bir devlet olmasından endişe duyanların sergiledikleri tüm yıkıcı ve bölücü tehditlere karşı uyanık ve hazır olmalıyız. Bizi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmalı; millî birlik ve beraberlik ile sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenmeliyiz.

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasi, ekonomik, diplomatik ve askeri alanlarda ne kadar güçlü olduğunu, üzerinde operasyon yapılamayacağını 15 Temmuz’da olduğu gibi şanlı tarihimizde defalarca göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir.

Cumhuriyetimizin, istiklal eksenindeki kaderimizde sahip olduğu rolü iyi kavramalıyız. "Kimsesizlerin kimsesi" olan Cumhuriyet; yükseldiği temeller itibarıyla köklü devlet geleneğimizin ve gönül medeniyetimizin devamıdır.

Ecdadımızın Cumhuriyetimizin kuruluşu sırasında gösterdiği azim ve kararlılık çağdaş uygarlık yolundaki yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.  Zira bize Cumhuriyet’i kazandıran nesil, bu gönül medeniyetinin neferleriydi. Cumhuriyet’imizin kazanımları ile gönül medeniyetimizin yüksek insani değerlerini 2053'lere, 2071’lere taşımak hususunda kararlılığımız sürmektedir.

Sevgisi imandan sayılan vatanımız; bizim dünyadaki cennetimizdir ve ay yıldızlı Türk bayrağımızın gölgesinde herkese yer vardır. Millete, devlete sadakat ekseni üzerinde duran bütün gönüllere kapımız daima açıktır. Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğimizi inşa ederken vaktiyle bu topraklarda ayak izi olan Şeyh Edebali’nin ifade ettiği gibi davamızın esası, sevgidir.

Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklalimizin bütün kahramanlarını hürmetle, rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Gövdesini hain kurşunlara siper eden 15 Temmuz şehitlerini, terörle mücadelede feda-yı can eden vatan evlatlarımızı rahmetle anıyor; gazilerimize uzun ömürler ve sıhhatli bir yaşam diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Konuşmadan sonra Vali Ayyıldız ve Eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve eşi Nurgün Kadıoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve PKK terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Enis Yücel'in babası aynı zamanda bugün doğum günü olan Sami Yücel ve eşi Birsen Yücel ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına hazırlanan pastayı kesti. Vali Erol Ayyıldız Ve Eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, masaları tek tek gezerek davetlilerle sohbet etti, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program, Vali Erol Ayyıldız ve eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız Hanımefendi’nin davetlileri uğurlamasının ardından son buldu.  

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@