Eskişehir'de deprem uyarısı!

Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Grubun tarafından Deprem Haftası'na ilişkin açıklama yapıldı, Eskişehir için uyarılarda bulunuldu...

GÜNDEM 27.02.2022, 14:31
Eskişehir'de deprem uyarısı!

Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Grubu adına açıklama yapan Eda Son ile Zeyra Koçak, şu ifadeleri kullandılar:

'HEDEF FARKINDALIK YARATMAK'

"Her yıl 1-7 Mart tarihleri arası ülkemizde ''Deprem Haftası'' olarak kabul edilir. Deprem Haftası'nın amacı dünyanın en hareketli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde, vatandaşlarımızın her kademede, her yaş grubunda, evde, okulda, iş yerlerinde, gece-gündüz, yaz-kış depreme karşı hazırlıklı olması için yapılacak etkinliklerle farkındalık sağlanmasıdır. Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Grubu olarak bizler, her zaman olduğu gibi 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında da paydaşlarımız AKUT, Dorlion Arama Kurtarma  ve Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma ile halkımızı bilgilendirmeye, eğitim vermeye ve halkımızda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

'DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Depremlerin ne zaman, nerede, nasıl meydana geleceğini bilemediğimiz gibi, kime, neye, ne kadar zarar vereceğini de bilemiyoruz. Ancak depremlere karşı hazırlıklı olmak bizim elimizde. Depremlere karşı hazırlıklı olmak; depremlerin yaratacağı olumsuz sonuçları depremler meydana gelmeden önce alacağımız önlemlerle en az düzeye indirebilmek, riskleri azaltarak risk yönetimini yapabilmektir. Tüm bireylerin katılımı ile (evde, iş yerinde, apartmanda, okulda) “Afete hazırlık planları” yapılmalı, her altı ayda bir bu plan gözden geçirilmelidir. Zaman zaman bu plana göre nasıl davranılması gerektiğinin tatbikatları yapılmalıdır. Bir afet ve acil durumda eve ulaşılamayacak durumlar için aile bireyleri ile iletişimin nasıl sağlanacağı, alternatif buluşma yerleri ve bireylerin ulaşabileceği bölge dışı bağlantı kişisi (ev, işyeri, okul içinde, dışında ve ya mahalle dışında) belirlenmelidir.

'EĞİTİMLER HER KURUMDA HAYATA GEÇİRİLMELİ'

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı tarafından afet eğitim yılı olarak ilan edilmiş ve bu kapsamda yapılan seminerler ile milyonlarca vatandaşımıza Afet Farkındalık, Afet Bilinci Eğitimleri verilmiştir. İçişleri Bakanlığı 2022 yılını da "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirledi. 2021 yılında verilen eğitimleri hayata geçirmek ve alınan bu eğitimleri refleks haline getirmeye ihtiyacımız var. OKK Afet Çalışma Grubu olarak umudumuz geçtiğimiz yıl alınan eğitimlerin, 2022 yılında, toplumun her kesiminde, şehrimizin her kurum ve kuruluşunda hayata geçirilmesi, afet öncesi hazırlıkların tamamlanması, afet risklerinin azaltılmasıdır.

ATATÜRK VURGUSU

Depremlerin ne zaman, nerede, nasıl meydana geleceğini bilemeyiz ancak olası riskleri azaltarak hazırlıklı olabiliriz. 1-7 Mart Deprem Haftası süresince gerek Afet Çalışma Grubu olarak bizler, gerekse ilgili diğer kurum ve kuruluşlar depreme karşı önlem almak için duyarlılık etkinlikleri yapacaklardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Felaket başa gelmeden önce koruyucu ve önleyici tedbirleri almak gerekir, felaket başa geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@