banner298

banner194

Eskişehir'de kıyafet dikiyorlar depremzedelere gönderiyorlar

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri, depremzedelere destek olmak için kıyafet dikimine başladı...

GÜNDEM 10.02.2023, 16:22
Eskişehir'de kıyafet dikiyorlar depremzedelere gönderiyorlar

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri, depremzedelere destek olmak için kıyafet dikimine başladı. Belde Evi kadınları, depremzedeler için kullanabilecekleri materyallerde kıyafet dikimi gerçekleştiriyor.

Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri, zor günlerde dayanışmanın merkezi olmaya devam ediyor. Pandemi döneminde binlerce maske dikerek koronavirüs mücadelesine destek olan belde evi kursiyerleri, şimdi de depremzedeler için makine başına geçti.

Sütlüce Belde Evi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen depremzedeler için kıyafet dikimine başladı. Belde evlerinde açılan giyim kursuna katılan kadın kursiyerler, kış mevsimine uygun kumaş ile hem yetişkin hem çocuk depremzedeler için polar, eşofman takımı, sweat, battaniye, bebek battaniyesi ve panço gibi ürünlerin dikimini gerçekleştirerek kendilerine ulaştırılacak. İki gün boyunca yapılacak çalışmalardan 400 adet kıyafet dikimi gerçekleştirilerek pazartesi günü depremzedelere gönderilecek.

Belde evleri bizlere kapılarını açtı

Depremden etkilenen vatandaşlar için bir şeyler yapmak istediklerini belirten ev hanımı Zeynep Dayı, “Deprem felaketinden sonra çok üzüldük. Arkadaşlarla ne yapabiliriz diye düşündük. Biz ev hanımıyız, dikişten anlarız. Orada da çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz üşüyor. Kumaş teminini sağladık. Çok fazla kumaş geldi ve çok fazla insan toplandı. Eve sığamadık. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ı aradık. Belde evi sizin eviniz tabi ki gidebilirsiniz dedi. Sağ olsun belde evi bizlere kapılarını açtı. Arkadaşlarla geldik burada dikimimizi sağlıyoruz. 1 yaştan 70 yaşa kadar bütün depremzedelere elimizden geldiğince alt ve üst eşofmanlar, battaniyeler, bebek battaniyeleri dikiyoruz. İnşallah yerlerine ulaşacaktır buna eminiz. Bize belde evinin kapılarını açtığı için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yoksa iyi organize olamazdık” ifadelerini kullandı.

Aynur Çokay, “Bu kötü günümüzde ev hanımları ile bir araya gelerek depremzedeler için bir takım kıyafetler dikmeye başladık. Burada eşofman takımı, polarlardan battaniye, sweat, panço ve şallar dikeceğiz. Bize bu imkanı sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ederiz” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@